Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:42 | 02/10/2019

Όταν ένας αστυνομικός σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοκτονεί κάτι δεν πήγαινε καλά με τη ζωή του. Όταν όμως 52 αστυνομικοί από τις αρχές του έτους, το έχουν επίσης αποτολμήσει, κάτι δεν πάει σίγουρα καλά με  το αστυνομικό σώμα της χώρας.

Και αυτό δηλώνουν σήμερα μαζικά οι αστυνομικοί όλων των σωμάτων και βαθμίδων που συγκεντρώθηκαν  από τις μιάμιση το μεσημέρι στην πλατεία της Βαστίλης για πορεία μέχρι την Ρεπουμπλίκ.

Την ονόμασαν «πορεία του θυμού, της οργής». Η πρόσκληση έγινε από τα συνδικαλιστικά τους όργανα που για πρώτη φορά πέτυχαν την «ιερή» θα λέγαμε συμφωνία να κατέβουν μαζί και μαζικά στους δρόμους.

Άσχημες συνθήκες εργασίας

Προβλέπεται ότι είναι μεταξύ 15 με 20.000 οι διαδηλωτές. Εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, τα παρωχημένα εργαλεία, την κακή συντήρηση των αυτοκινήτων αλλά και την απαξίωση από το κοινό που βιώνουν ύστερα από τις ατελείωτες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Σε 23 εκατομμύρια ώρες έφθασαν οι απλήρωτες υπερωρίες που μεταφράζονται σε 275 εκατομμύρια ευρώ για τις οποίες έχουν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους.

Έτσι, το «bing bang» που ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν για τις συντάξεις, το οποίο καταργεί όλα τα πλεονεκτήματα που ισορροπούσαν τις δυσκολίες, αποδείχθηκε ικανό να τους κατεβάσει στους δρόμους.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή:  dw.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis