Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:17 | 14/10/2017

Πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους Ηριάννα Β. Λ και Περικλή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την εκδίκαση της δεύτερης αίτησης αποφυλάκισής τους στις 16 Οκτωβρίου.

Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι, νωρίς το μεσημέρι και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

[custom:google-ads]

Με κεντρικό σύνθημα λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή.
 
Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που "ταυτοποιήθηκε" με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη.
Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Έναν μήνα αργότερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β. Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή Μ.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι κάτοικοι Εξαρχείων ζητούν μείωση των δημοτικών τελών επειδή δεν προστατεύονται

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis