Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 22/01/2018

Πορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την χθεσινή επίθεση και τον εμπρησμό στον χώρο που στεγάζεται η κατάληψη Libertatia.

Θα συγκεντρωθούν στις 18:00 έξω από το κτίριο της κατάληψης Libertatia. Η τελευταία μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως: ?γύρω στις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής και λίγο πριν το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν σ? αυτό ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Αφού πρώτα επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο ?Σχολείο? και απωθήθηκαν με επιτυχία, στη συνέχεια προσέγγισαν την κατάληψή μας, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη και τον φράκτη. Οι ζημιές αυτές αποκαταστάθηκαν άμεσα από μέλη της συλλογικότητάς μας, τα οποία στη συνέχεια επέλεξαν να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Γύρω στις δυο ώρες αργότερα, ομάδα 60-70 φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψή μας με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας τον εμπρησμό της. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος στο κτίριο, καθώς βρισκόταν στην συγκέντρωση της Καμάρας. Καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη παραδίπλα, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν. Η αντίδραση της γειτονιάς πρέπει να αναφερθεί, καθώς κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια φωνάζοντας προς τους φασίστες, οι οποίοι απάντησαν σε βρισιές και ρίψη φωτοβολίδων. Όταν οι φασίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν ξανά το Σχολείο, η αστυνομία κράτησε την ίδια στάση, καλύπτοντας τους φασίστες και αποκλείοντας τους συντρόφους μέσα στο κτίριο?, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

[custom:google-ads]

 

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει ότι: ?οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται να μας σταματήσουν στον αγώνα ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό. Καμία επίθεση δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει ούτε και πρόκειται να κάνουμε το χατίρι σε κανένα φασίστα, αλλά με ατσαλωμένη τη συνείδησή μας και με πείσμα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τα ιδανικά μας?. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αλλάζει στη «μάχη» για τα κοινόχρηστα που μένουν απλήρωτα -Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis