Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:43 | 11/06/2016

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Εξαρχείων, θα πραγματοποιηθεί «συγκέντρωση-μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων, ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή, και τον κοινωνικό κανιβαλισμό». Μάλιστα θα υπάρξει προσυγκέντρωση των ατόμων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα, στις 8 στο Πολυτεχνείο, προφανώς για να υπάρξει μαζική εμφάνιση των διαδηλωτών στην πλατεία, αλλά και να περιφρουρηθεί η πορεία.

Μολονότι το κάλεσμα δε φέρει την υπογραφή καμίας γνωστής αναρχικής ομάδας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι είναι κίνηση υψηλού κινδύνου. Μετά την δολοφονία του Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών της Αλβανικής μαφίας στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, το κλίμα στα Εξάρχεια είναι τεταμένο. «Δε γνωρίζουμε πώς μπορεί να αντιδράσουν τα κυκλώματα – ενδεχομένως και επιθετικά. Επαγρυπνούμε και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, την οποία αξιολογούμε ως πολύ σοβαρή, λόγω των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρει αστυνομική πηγή στο «Εθνος».

Οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αιγύπτιου «Χαμπίμι», κινούνται πάνω σε δύο σενάρια. Το πρώτο είναι να πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των κυκλωμάτων. Αντίπαλη μαφία να «έβγαλε από τη μέση» τον Αιγύπτιο ντίλερ, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία του Αλβανικού κυκλώματος στην περιοχή και διεκδικώντας το «πόστο». Σ' αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό – κατά τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. - να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των μαφιών.


Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται από τους επικεφαλής των ερευνών αφορά την πιθανότητα να δολοφονήθηκε ο Χαμπίμι από τους «δικούς» του. Ο Αιγύπτιος είχε αποκτήσει πολλούς εχθρούς και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα άτομα της περιοχής. «Οι έμποροι ναρκωτικών ενδιαφέρονται για τα κέρδη από τη διακίνηση. Όταν διαταράσσεται η είσοδος χρημάτων στα ταμεία ή η ομαλότητα στη διακίνηση, είναι πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί με κάθε κόστος», εξηγεί αρμόδια πηγή στο «Εθνος». Επίσης, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο, μολονότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, να κρύβονται άτομα του αναρχικού χώρου πίσω από τη δολοφονία του Χαμπίμι.

Με τον πόλεμο μεταξύ των κυκλωμάτων και αναρχικών να μαίνεται χρόνια, η σημερινή πορεία στα Εξάρχεια που γίνεται στο πλαίσιο εκδίωξης των ναρκεμπόρων από την περιοχή, θα ρίξει «λάδι στη φωτιά». Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι τα κυκλώματα δεν θα κρατήσουν διαλλακτική στάση και κυρίως δεν θα θελήσουν να εμφανιστούν ότι υποχωρούν.

Λευτέρης Μπιντέλας

Πηγή: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis