Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 01/01/2020
Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου απολογισμού για τη χρονιά που πέρασε αλλά και για τους στόχους της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε εχτές, παραμονή πρωτοχρονιάς το μεσημέρι, στην Καπνοβιομηχανία “Καρέλια”.
 
Η πρόεδρος της εταιρείας κα Βίκυ Καρέλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας και ο αντιπρόεδρος Στάθης Καρέλιας μίλησαν για τη χρονιά που έκλεισε, και οριοθέτησαν τους στόχους για το 2020. Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας η φετινή χρονιά έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στο τζίρο της εταιρείας, που αν αφαιρεθούν  οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσφορά για τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας από το Genelabs

Παράλληλα, τόνισαν ότι σημειώθηκε άνοδος 6% στα τσιγάρα στην ελληνική αγορά και 11% στο στριφτό τσιγάρο ενώ στο μερίδιο αγοράς στη χώρα μας η “Καλαματιανή” Καπνοβιομηχανία καταλαμβάνει το 18% στα τσιγάρα, που είναι η καλύτερη θέση τα τελευταία 20 χρόνια που έχει βρεθεί ενώ στα στριφτά καταλαμβάνει το 26% στο μερίδιο αγοράς που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της. Σημαντικές ήταν επίσης οι αυξήσεις στις πωλήσεις και εκτός Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Βουλγαρίας που η εταιρεία καταλαμβάνει πλέον 21% στο μερίδιο αγοράς. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί ότι το 2019 αυξήθηκαν κατά 10% οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία.
 
Τέλος η Καπνοβιομηχανία συνεισέφερε το φετινό έτος το ποσό των 532εκ. στο ελληνικό κράτος μέσω της φορολογίας ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία το ποσό “μαμούθ” των 8 εκ. Ο κ. Καρέλιας εξήρε ιδιαίτερα την ομάδα ιχνηλασιμότητας της εταιρείας, που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις νέες συνθήκες που επιβλήθηκαν από τη νομοθεσία της “Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Για το 2020 η εταιρεία ήδη έχει προγραμματίσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ευρώ σε εξοπλισμό και 5εκ. για νέα εμπορικά σήματα.
 
Κλείνοντας, ο κ. Καρέλιας αφού ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της εταιρείας για τις επιτυχίες που κατάφεραν από κοινού ευχήθηκε η νέα δεκαετία που ξεκινά για την ελληνική κοινωνία να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες.

STM_9525.JPG

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η Καπνοβιομηχανία, και αν οι πωλήσεις έχουν δείξει μέχρι στιγμής κάποια μείωση, λόγω της επιβολής του αντικαπνιστικού νόμου, ο κ. Καρέλιας αφού τόνισε ότι σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των μη καπνιστών σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη “σπουδή” για την άμεση εφαρμογή του νόμου, τη στιγμή που η χώρα έχει πολλά άλλα σημαντικότερα προβλήματα,  χωρίς μάλιστα να ρυθμίζονται άλλοι παράμετροι, τη στιγμή που το 30% του πληθυσμού είναι άνθρωποι που καπνίζουν.
 
Σημείωσε δε, ότι τα τελευταία χρόνια οι Καπνοβιομηχανίες έχουν χτυπηθεί αρκετά ειδικά με την επιβολή μεγάλων ειδικών φόρων που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών αλλά και την έξαρση του λαθρεμπορίου. Ειδικά για το λαθρεμπόριο ο κ. Καρέλιας έκανε γνωστό ότι τα λαθραία τσιγάρα σήμερα καταλαμβάνουν το 25% στο μερίδιο της αγοράς!
 
Αναφορικά με το μέλλον ο Ανδρέας Καρέλιας σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις το πρώτο πράγμα που χρειάζονται είναι σταθερό οικονομικό περιβάλλον και όχι αλλαγές κάθε τρεις και λίγο. Παράλληλα, προέβλεψε και για τη Μεσσηνία ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο αρκεί οι άνθρωποι της, να εκμεταλλευτούν ορθά τη θετική συγκυρία που λαμβάνει χώρα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια με σημαντικές επενδύσεις αλλά και ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Κλείνοντας, για το γεγονός ότι η “Καπνοβιομηχανία Καρέλιας” είναι πλέον η μοναδική εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, ο Ανδρέας Καρέλιας σημείωσε ότι αισθάνονται θλίψη καθώς η χώρα είχε μια παράδοση στις καπνοβιομηχανίες και οι ίδιοι αντάλλασσαν απόψεις με  συναδέλφους τους τα προηγούμενα χρόνια, από την άλλη πλευρά τους “γεμίζει” με μεγάλη ευθύνη και βάρος για να συνεχίσουν να βρίσκονται στα “ηνία” της εταιρείας αλλά και απέναντι τόσο στους εργαζομένους αλλά και την τοπική κοινωνία που κάθε χρόνο προσπαθούν να συνεισφέρουν ανταποδοτικά  σε δομές και φορείς.

STM_9827.JPG

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορτή των εργαζομένων και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε κλίμα συγκίνησης.Ο καθιερωμένος πλέον “Χριστουγεννιάτικος μποναμάς” από την εταιρεία προς τους εργαζομένους, ήταν ανάλογος των επιτυχιών που σημείωσε η Καπνοβιομηχανία το 2019 και ξεπέρασε για πρώτη φορά το ποσό των 3.850.000 ευρώ μαζί με τις προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς που έφθασαν τις 600.000 ευρώ.
 
Ο μεγάλος πρωτοχρονιάτικος λαχνός φέτος όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Καρέλιας αντιστοιχούσε στα 10.000 ευρώ και μεγάλο νικητής αναδείχθηκε ο υπάλληλος της εταιρείας στην Καλαμάτα Αντώνης Λυμπερόπουλος. Παράλληλα, άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ στους πρωτοχρονιάτικους λαχνούς.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis