Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:56 | 13/12/2015

Ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους υπολογίζεται μεταξύ των 30.000 έως και 100.000 ανδρών. Αποτελεί για όλες τις μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη την πιο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση του κόσμου και οι τρομοκρατικές τους ενέργειες χτύπησαν πρόσφατα τη Γαλλία αλλά και την Αίγυπτο, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες θύματα.

Όλα αυτά τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα οπλισμού στον οποίο περιλαμβάνονται από εκρηκτικοί μηχανισμοί έως πυροβόλα όπλα και ρουκέτες.

Πού βρίσκουν όμως όλα αυτά τα όπλα; Αυτές είναι μερικές από τις πηγές εξοπλισμού τους:

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 2003 ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

 

Έπειτα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το Μάρτιο του 2003, η χώρα διαλύθηκε κυριολεκτικά. Η κεντρική διοίκηση δεν είχε κανέναν έλεγχο στα κρατικά οπλοστάσια και το πλιάτσικο που ακολούθησε εξόπλισε δεκάδες φυλές και πολέμαρχους. Πολλοί εξ αυτών πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών ή τους πουλάνε ακόμη και σήμερα όπλα.

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

 

 

Όσο τα αμερικανικά στρατεύματα πλησίαζαν στη Βαγδάτη, τεράστια εργοστάσια κατασκευής οπλικών συστημάτων πέρασαν στα χέρια ανταρτών. Και δεν πρόκειται μόνο για μερικά πυροβόλα όπλα. Από ένα μόνο εργοστάσιο εκλάπησαν 40.000 τόνοι πυρομαχικών, ή αλλιώς το 6% των εκρηκτικών υλικών ολόκληρου του Ιράκ.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΠΛΩΝ

 

 

Σύμφωνα με τον Guardian, κατά τη διάρκεια της προέλασης των αμερικανικών στρατευμάτων μετά την εισβολή του 2003, αμέτρητες αποθήκες οπλισμού δεν προστατεύτηκαν εγκαίρως. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε λαθρεμπόρους να κλέψουν τεράστιες ποσότητες οπλικών συστημάτων.

Δείτε ολόκληρο το θέμα στo forunegreece

(Πηγή fortunegreece)

http://news247.gr/

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis