Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:47 | 29/09/2015

«Υπόγεια» τρομοκρατική γιάφκα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που οδηγεί στη σύνθεσή και τους πρωταγωνιστές της, είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών τους αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αυτή που εντοπίστηκε στην αγροικία και το οικόπεδο που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος στο Μώλο Φθιώτιδας.

Το αντιαρματικό RPG 7, όμοιο με το «άκαπνο και ελαττωματικό» που επιχείρησε να χρησιμοποιήσει δύο φορές αποτυχημένα η Ο.Λ.Α., στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρου και σε αντιπροσωπεία αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρυμπόμπη, μαζί με σημαντική ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας και πυροκροτητών, που εντοπίστηκαν θαμμένα στο αγρόκτημα, δεν είναι υλικά που χρησιμοποιούν «απλοί ληστές» αλλά μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

 

Αντιτρομοκρατικές «ανασκαφές»

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων των έξι πολεμικών καλάσνικοφ και του αντιαρματικού, που θα επιβεβαιώσουν ή όχι τις προσδοκίες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. «Αυτά τα ευρήματα μπουρούν να μας πάνε... οπουδήποτε» δηλώνουν εμφατικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπονοώντας την Ο.Λ.Α., ακόμη και τις « Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» (Ο.Π.Λ.Α.), που είχε αναλάβει την επίθεση με 100 σφαίρες τριών καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παρασκευής, από την οποία τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

 

 

 

 

Από τις αστυνομικές «ανασκαφές» εντοπισμού της Ο.Λ.Α., μετά την «ακτινογράφηση» του οικοπέδου των πέντε στρεμμάτων με ανιχνευτές μετάλλων και σαρωτών, τα συνεργεία των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο έδαφος κάτω από το πάρκινγκ, εντοπίστηκαν αρχικά τα έξι καλάσνικοφ που ήταν στεγανοποιημένα μέσα σε σακούλες και θαμμένα στο οικόπεδο κοντά στην αγροικία.  

Άμεσα τα συγκεκριμένα όπλα φωτογραφήθηκαν επί τόπου, εξετάστηκαν για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την βαλλιστική τους εξέταση. Σημειώνεται ότι στις εμφανίσεις της Ο.Λ.Α. στην οικία του γερμανού πρέσβη και στην ισραηλινή πρεσβεία, τα μέλη της εμφανίζονταν να κρατούν τρία πολεμικά όπλα αυτού του τύπου, δύο από τα οποία αποτελούσαν όπλα «ταυτότητες» της οργάνωσης.

Συνολικά, στο έδαφος του αγροκτήματος, έχουν βρεθεί ένας αντιαρματικό RPG 7, 6 καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες καλάσνικοφ, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα μέσα σε τάπερ, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Μπουλντόζες, Στρατός, χάρτες

«Αυτά είναι καθαρά, εκτός αν έχει γίνει καμιά μ....... πριν τα πάρω εγώ» είχε πει ο Γιώργος Πετρακάκος όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί για το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν βρεθεί στη ντουλάπα του σπιτιού του στο Βόλο. Μετά τον εντοπισμού του θαμμένου οπλοστασίου, η απάντηση του 36χρονου, προκάλεσε την αισιοδοξία τους ότι θα προσπερνούσαν την ποινική διάσταση και θα έφθανα στο τρομοκρατικό πεδίο. «Είχε πάρει τα ‘καθαρά’ όπλα στο σπίτι του, γιατί να έχει θαμμένα άλλα αν αυτά δεν είναι ‘βρώμικα’. Το θάψιμο σημαίνει φόβο για το τι μπορεί να αποκαλύψουν» εξηγούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κρατώντας μικρές επιφυλάξεις αναμένοντας τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Τα συνεργεία των αστυνομικών αφού «ακτινογραφήσουν» το οικόπεδο στο σύνολό του στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν και μπουλντόζες για να το... οργώσουν στο σύνολό του αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να μην εντοπίσουν κάτι. Στη συνέχεια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και ναρκαλιευτές του Στρατού προκειμένου να προβούν και εκείνοι σε επιπλέον έρευνα.

Την ίδια ώρα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επιχειρούν να ανασύρουν «ξεχασμένες» προκηρύξεις και «τρομοκρατικά» ηλεκτρονικά ίχνη, από τους συνολικά τέσσερις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Πετρακάκου και της 36χρονης συντρόφου του.

Στο ίδιο πεδίο ερευνών εντάσσεται και η εξερεύνηση των πολλών κινητών τηλεφώνων, πέντε μόνο στο διαμέρισμα του Βόλου, των καρτών sim και των usb.  

Iδιαίτερη έμφαση δίνεται στους χάρτες όλης Ελλάδας αλλά και της Αθήνας, στα οποία υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις και χρωματικά στίγματα περιοχών. Εξετάζεται αν αυτά τα σημεία σχετίζονται με ληστείες, τρομοκρατικές ενέργειες του παρελθόντος ή οικήματα του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του, όπως και αν επρόκειτο για σχέδια μελλοντικών ενεργειών.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis