Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 30/01/2020

Τις υπόγειες διαδρομές που οδήγησαν στην δημιουργία της επαφής ανάμεσα στον «τοξοβόλο» και την συνεργό της Παναγιώτας Ρούπα αναζητούν οι Αρχές. 

Και οι δυο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οπλισμένοι σαν «αστακοί» με την αντιτρομοκρατική να εκτιμά ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο θα αναλάμβαναν την ευθύνη με το όνομα μιας πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης.

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής είχαν διαπιστώσει ότι η συνεργός της Ρούπα είχε απομακρυνθεί αρκετά από την μέντορα της όταν και οι δυο είχαν συλληφθεί και ήταν στις φυλακές με την νεαρή Κωνσταντίνα να έχει συχνές επαφές με έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων».

Οι επαφές αυτές δεν αποκλείεται να έφτασαν μέχρι και ένα άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές για τρομοκρατία και είναι εκτός φυλακής.

Ίσως λένε οι Αρχές να ήταν και ο συνδετικός κρίκος. Πάντως η συνεργός της Ρούπα και ο «τοξοβόλος» εξαφανίστηκαν με μόλις λίγες ημέρες διαφορά.

Ο ένας από τις αγροτικές φυλακές και η άλλη μια ημέρα πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου που την καταδίκαζε ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

«Καθόλου τυχαία δεν είναι αυτά», λένε αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής.

Την ίδια ώρα ένα άγνωστο και περίεργο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας στο οποίο εμπλέκεται ο τοξοβόλος και τα ίχνη του φτάνουν μέχρι την Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός είδε στην περιοχή ένα τζιπ σταματημένο και μια κοπέλα στην άκρη του δρόμου. Όταν σταμάτησε να δει τι συμβαίνει αλλά και να βοηθήσει την κοπέλα, εμφανίστηκαν μπροστά του κάποια άτομα τα οποία τον ακινητοποίησαν και αμέσως μετά μπήκαν στο τζιπ με την κοπέλα και εξαφανίστηκαν.

Αυτό το αυτοκίνητο βρέθηκε μέρες μετά σε ένα γκρεμό και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν στο εσωτερικό του DNA του «τοξοβόλου».

Πάντως οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τους επικίνδυνους δραπέτες χωρίς «να ανοίξει μύτη» την ώρα που εκείνοι ήταν πάνοπλοι με πολεμικά τυφέκια και υποπολυβόλα, εκτιμούν ότι οι τρεις συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για εμπλοκή που θα οδηγούσε σε μακελειό εάν τους σταματούσαν αστυνομικοί σε τυχαίο έλεγχο.

Τέλος αυτή την ώρα γίνεται έρευνα  μέσω των πλαστών ταυτοτήτων να διαπιστώσουν αν με αυτά τα στοιχεία είχαν νοικιάσει σπίτια ενώ η πρώτη ανάλυση έδειξε ότι χρησιμοποίησαν στις ταυτότητες στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Mίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis