Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:08 | 25/01/2015

 

Προς επενδυτικά καταφύγια κινήθηκαν οι καταθέτες που προχώρησαν σε αναλήψεις τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι εναλλακτικές λύσεις που επιλέγουν οι Ελληνες επενδυτές, τουλάχιστον για το πρώτο μισό του 2015, μέσα από τα private banking των τραπεζών, αλλά και των πιστοποιημένων συμβούλων διαχείρισης περιουσίας σε ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρείες, αφορούν τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, της Γερμανίας, καθώς και αρκετά αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων που είναι τοποθετημένα σε αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Τα συμβόλαια παραγώγων του χρυσού και του αργύρου εμφανίζουν αρκετά μεγάλη ζήτηση, μετά βέβαια και την ισχυρή πτώση που καταγράφει το ευρώ αλλά κυρίως τα συμβόλαια παραγώγων του πετρελαίου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι περισσότεροι επενδυτές τοποθετούν τα μετρητά του σε μετοχές διεθνών ομίλων που διακρίνονται από χαμηλό δανεισμό και ισχυρές ταμειακές ροές, ενώ μεγάλη ζήτηση εμφανίζουν και τα συμβόλαια για εμπορεύματα τροφίμων, μέσω εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες (π.χ. Μεξικό, Κίνα, Λατινική Αμερική).

Σε όλα τα είδη χαρτοφυλακίων η επενδυτική προτεραιότητα δίνεται κυρίως σε ομόλογα κρατών (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία) και σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό, η Κίνα, αλλά και χώρες της Αν. Ευρώπης.

http://www.newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis