Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 31/01/2018

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΚΡΗΤΗΣ.



Την 25-01-2018 δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 6/2018 με θέμα «ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού». Στο διάταγμα που τροποποιεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις κρίσεις των Αξιωματικών, διαπιστώθηκε:
Α. Η απουσία διατάξεων που αφορούν στην ικανοποίηση του πρωταρχικού αιτήματός μας, παρά τη σχετική δέσμευση της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας στο 28ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., για την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με την πρόβλεψη παράλειψης προαγωγής- παράλληλη επετηρίδα, σύμφωνα και με το πόρισμα της επιτροπής του Α.Ε.Α..
Β. Η αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση εισαγωγή της διάταξης του άρθρου 26 που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση στους Αξιωματικούς και αφορά στις μεταθέσεις, με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, Αστυνομικών με βαθμό Αστυνομικού Υποδιευθυντή σε Υπηρεσία άλλου νομού με μόνο κριτήριο τα δύο έτη στο βαθμό!!!
Η Ομοσπονδία μας αντιδρώντας άμεσα συνάντησε τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο μετέφερε τις έντονες ανησυχίες των συναδέλφων για την ουσιαστική κατάργηση του θεσπισμένου αμετάθετου στο βαθμό αυτό, απαιτώντας παράλληλα την άμεση απόσυρσή του.
Ο κ. Υπουργός παραδέχθηκε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να προηγείται διάλογος και ότι σκοπός της ρύθμισης δεν είναι η πρόκληση αναστάτωσης, αλλά η αντιμετώπιση υπαρκτών μεμονωμένων περιπτώσεων. Δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με τη φυσική ηγεσία θα επανεξετάσει το θέμα δεχόμενος παράλληλα και τη συνεργασία της Ομοσπονδίας. Προς τούτο δεσμεύτηκε ο κ. Αρχηγός για την έκδοση σχετικής ερμηνευτικής διαταγής, μέχρι την τροποποίηση του άρθρου 26.
Ωστόσο, για τη διοίκηση των Υπηρεσιών επιπέδου Δ/νσης Αστυνομίας υπάρχουν 65 Ταξίαρχοι και 230 Αστυνομικοί Διευθυντές, αριθμός που, αντικειμενικά κρινόμενος και ορθά κατανεμημένος, επαρκεί για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών. Εάν δε προστεθούν και οι υπηρετούντες σε μια Διεύθυνση Αστυνομικοί Υποδιευθυντές, τότε εξάγεται το ασφαλές το συμπέρασμα ότι το άρθρο 26 όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα.
Η εισαγωγή της διάταξης του άρθρου 26 συνιστά πισωγύρισμα στις δεκαετίες του 80 και 90, όπως ορθά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, όπου οι αστυνομικοί ήταν έρμαια διαφόρων παραγόντων. Οι υπογράφοντες, ως εισακτέοι στη Σχολή Αξιωματικών μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, ευτυχώς δεν βιώσαμε τέτοιες καταστάσεις. Ούτε όμως θα ανεχθούμε να δημιουργηθούν πάλι οι συνθήκες αυτές. Για το λόγο αυτό:
-Απαιτούμε την απόσυρση του άρθρου 26.
-Αξιώνουμε τον σεβασμό στον Κώδικα Μεταθέσεων, μια κατάκτηση πολλών συνδικαλιστικών αγώνων.




ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ                          ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναστάσιος ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ                                 Ιωάννης ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                      ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βασίλειος ΤΡΕΥΛΟΠΟΥΛΟΣ                                 Αγάπιος ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΗΠΕΙΡΟΥ                                                               ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Θεόδωρος ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ                                      Γεώργιος ΜΠΡΑΝΗΣ


ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                             ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ανδρέας ΠΛΕΣΣΙΑΣ                                                Ιωάννης ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ


ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                 ΚΡΗΤΗΣ
Ευθύμιος ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ                                         Στυλιανός ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis