Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 15/08/2015

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει φτάσει από εχθές στην Κω για την παραλαβή μεταναστών, όμως παραμένει κλειστό.

Η  πλοιοκτήτρια εταιρεία, επιθυμεί να προσδιορίσει με σαφήνεια, ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή στην περίπτωση που αποφασιστεί ένα από τα δύο Σώματα να αναλάβει τη φύλαξη μέσα στο πλοίο, με διατιθέμενο προσωπικό.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί για την επιτήρηση της ασφάλειας και την ενίσχυση των Αστυνομικών Δυνάμεων, αναμένεται να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες.

Αν τελικά αυτό συμβεί τότε η κατάσταση ασφαλώς θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Ελπίζουμε λοιπόν μέχρι τότε να υπάρξη ουσιαστική διαχείρηση του ζητήματος.

Σημειώνεται τέλος ότι χθες από το νησί αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά 1.300 παράτυποι μετανάστες, ενώ άλλοι 1.300 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα και σύμφωνα με τον μέρχι τώρα σχεδιασμό έως αύριο αναμένεται να έχουν αναχωρήσει συνολικά από το νησί περίπου 3.000 παράτυποι μετανάστες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis