Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 05/08/2015

Του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη

Και ενώ η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωσή της. 
Και ενώ οι Πυροσβέστες σε όλη τη χώρα γεμίζουν τα πνευμόνια τους με την κάπνα και την κάψα της φλόγας στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.
Και ενώ δίνουν την ψυχή τους, με τα υπέργηρα πυροσβεστικά, με την μία στολή "πλύνε-βάλε".
Και ενώ κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον, κρατώντας ψηλά το δείκτη ασφάλειας στη χώρα, τις κρίσιμες τούτες ώρες.... οι γνωστοί "ιέρακες" της τέως τρόικας, τέως θεσμών και νυν τετρόικας, αριθμοδομούν εκ νέου τις αποδοχές του δήθεν ειδικού μισθολογίου τους.
Και ενώ οι Πυροσβέστες σβήνουν τη φωτιά στην πατρίδα μας, "τα γνωστά κλιμάκια" ξαναμελετούν τον ορθολογισμό και τα 'επιδόματα" του μισθολογίου μας.
Βέβαια αναφορικά με τις έξτρα παροχές, δυστυχώς τα "κλιμάκια" δεν θα βρούν να κόψουν κάτι, γιατί ο Πυροσβέστης δεν κάνει χρήση ούτε "πυροσβεστικών οικιών", ούτε θερινών θερέτρων, ούτε πρατηρίων, ούτε καν παιδικών κατασκηνώσεων.
Θα βρούν ένα φτωχοκάματο που απέμεινε μετά από τις επιθέσεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1 και 2.
Θα βρει ένα επιδοματικό μισθολόγιο, συγκροτημένο από ότι ψίχουλο έριχνε κατά καιρούς η Πολιτεία για να δείξει το δήθεν "ενδιαφέρον της".
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η αρχή της κρίσης βρήκε τους ενστόλους στον πάτο της μισθολογικής κλίμακας του δημοσίου. 
Σήμερα στο δρόμο του 3ου πλέον Μνημονίου το έργο προετοιμάζεται να επαναληφθεί ως Τραγωδία.
Εκεί που αναμέναμε την πλήρη δικαίωση για το άδικο των περικοπών μας, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ βλέπουμε τι διαρροές για στόχευση πάλι του μισθολογίου μας για περαιτέρω περικοπές.
Ταυτόχρονα πάλι διαρροές στοχεύουν εκ νέου το συνταξιοδοτικό μας για δήθεν νέα τακτοποίηση, ξεχνώντας ότι με την τελευταία τακτοποίηση, οι μετά το 2010 έως και 2014 θεμελιωθέντες τους προστέθηκε 6 ετή υπηρεσία, και ισχυρότατο χρηματικό αντικίνητρο για την πρόωρη αποχώρηση, ενώ για τους μετά το 2014 ορίστηκε 40ετή υπηρεσία και το 60 έτος ως αφετηρία εξόδου.
Δεν περιμένουμε από τους αριθμολάγνους εκπροσώπους της "μνημονιακής επιδρομής" της χώρας μας, να κατανοήσουν τίποτα από όλα αυτά. Τα αξιότιμα αυτά στελέχη κάνουν απλά τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί
Περιμένουμε όμως από την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της και να σβήσει τη φωτιά που πάει να ανάψει εκ νέου στη ζωή των Ελλήνων Πυροσβεστών.
Είναι το ελάχιστο της έμπρακτης αναγνώρισης στον Έλληνα Πυροσβέστη.
Τέλος να σημειωθεί, ότι εκτός από τις διαπραγματεύσεις, στα 5στερα, υπάρχει και ο δρόμος του αγώνα. Και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις παρά "τα μπάνια του λαού" είναι εδώ και παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Το οφείλουμε στους συναδέλφους που δίνουν την ψυχή τους, και διακινδυνεύουν τη ζωή τους, τους Πυροσβέστες που βγάζοντας το κράνος και τη στολή τους, φανερώνουν ένα φτωχό εργαζόμενο που μετά τη βάρδια του έχει να παλέψει με τη φωτιά της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας που σιγοκαίει τόσα χρόνια το σπίτι του, όπως και όλων των Ελλήνων του μόχθου.
* Η φωτογραφία που έκανε το γύρο των ΜΜΕ τις μέρες των πολλών πυρκαγιών στα μέσα Ιούλη, είναι πράγματι αντιπροσωπευτική του πυροσβεστικού οργανισμού. Το πρόσωπο ενός ανώτατου αξιωμτικού, του Αρχιπύραχου Μιχάλη Ανδριόπουλου, Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αθήνας, δείχνει το πράγματι ειδικό της δουλειάς του Έλληνα Πυροσβέστη που ανεξάρτητα ηλικία, καθήκοντα, βαθμό, την ώρα που χρειάζεται μετατρέπονται άπαντες σε πυρομαχητές. Αυτά τα πρόσωπα πρέπει να έχουν στο νου τους οι "δικοί μας" διαπραγματευτές.
 
http://eapsgr.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis