Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 16/02/2018

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε, αναφέρεται και στο ζήτημα των προαγωγικών εξετάσεων για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου:

1. Με τα άρθρα 37 έως 45 του π.δ. 6/2018, τροποποιούνται οι διατάξεις των άρθρων του π.δ. 82/2006 (Α΄ 86), που αφορούν στις προϋποθέσεις, στα δικαιολογητικά, στα εξεταζόμενα μαθήματα και στη διαδικασία προαγωγικών εξετάσεων για την κάλυψη οργανικών θέσεων Αρχιφυλάκων Γενικών καθηκόντων, με γνώμονα την αναβάθμιση του συστήματος διεξαγωγής των αναφερομένων στο θέμα εξετάσεων και τη βελτιστοποίηση και απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, ρυθμίζονται διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοκτονία μέσα στα κρατητήρια Αστυνομικού Τμήματος

α. Στις προαγωγικές εξετάσεις των αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, 

β. Στις εξετάσεις που διενεργούνται για την εισαγωγή ανθυπαστυνόμων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και 

γ. Στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή Αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

δ. Περαιτέρω:  

  αα. παρέχεται η δυνατότητα στους υποψηφίους των ανωτέρω προαγωγικών και εισιτηρίων εξετάσεων (Αρχιφυλάκων και Τ.Ε.Μ.Α.), να διαγωνισθούν σε τρεις (3) επιπλέον ξένες γλώσσες, ήτοι την Ισπανική, την Αραβική και την Τουρκική.     

ββ. τροποποιείται ο τρόπος προσδιορισμού του γενικού βαθμού επιτυχίας κάθε υποψηφίου για τις ξένες γλώσσες, καθόσον συμπεριλαμβάνονται οι μονάδες που προκύπτουν άνω του σαράντα πέντε (45) του αθροίσματος των βαθμών της επιτροπής, για κάθε ξένη γλώσσα.       

γγ. θεσπίζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα αναβαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων για όλες τις προαναφερόμενες εξετάσεις και καθορίζονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις υποβολής σχετικού αιτήματος από τους υποψηφίους. Η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναβαθμολόγησης σε ένα ή περισσότερα από τα εξεταζόμενα μαθήματα, αναδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την προάσπιση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας του συστήματος εξετάσεων.

 4. Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση ενημέρωση του προσωπικού και η πλήρης κατανόηση των επελθουσών τροποποιήσεων, ιδίως από τους αξιωματικούς που καθίστανται αξιολογητές, σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης, παρακαλούνται οι κ.κ. Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας, Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές, Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και Διευθυντές των Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια και μέριμνα, προκειμένου να μελετηθούν προσεκτικά οι διατάξεις του π.δ. 6/2018 και να δοθούν οι δέουσες οδηγίες και ειδικότερες κατευθύνσεις για την πλήρη και ενιαία εφαρμογή τους, υπό το πνεύμα της παρούσας, της οποίας αξιώ πιστή εφαρμογή.      

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαία η ανάληψη από τους προαναφερθέντες σχετικών πρωτοβουλιών για έγκαιρη, ορθή και πλήρη ενημέρωση των αξιολογητών, αλλά και των αξιολογουμένων αξιωματικών, με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, για την ακριβή κατανόηση και εφαρμογή των μεταβολών που επέρχονται στο σύστημα αξιολόγησης των αξιωματικών, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία επαγγελματική αντίληψη αναφορικά με την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας-υποχρέωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nέα επιτυχία από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis