Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:13 | 08/06/2016

Ένα ακόμα έγκλημα πάθους συγκλονίζει την Ιταλία μετά τον αποτρόπαιο θάνατο της 22χρονης Σάρα Ντι Πιετραντόνιο που στραγγαλίστηκε και πυρπολήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος δε μπορούσε να αποδεχθεί ότι η νεαρή είχε διακόψει τη σχέση τους.

Ανάλογα έπραξε και ο 36χρονος Μάνουελ Βενιέρ, ο οποίος μην αντέχοντας ότι η 29χρονη φίλη του, Μικέλα Μπάλντο, είχε αποφασίσει να χωρίσουν τρεις ημέρες πριν, τη δολοφόνησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το βράδυ της Τρίτης ο Βενιέρ βρέθηκε στο διαμέρισμα της νεαρής γυναίκας στην περιοχή Σπιλιμπέργκο στην επαρχία του Πορντενόνε, άνοιξε την πόρτα με τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του και περίμενε το θύμα του να επιστρέψει. 

Μόλις η άτυχη γυναίκα έφτασε στην κατοικία της ο 36χρονος την πυροβόλησε δύο φορές και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο δολοφόνος είχε φροντίσει να χρησιμοποιήσει σιγαστήρα ώστε να μην αντιληφθούν το παραμικρό οι γονείς της Μπάλντο που ζουν σε παρακείμενη κατοικία. 

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, ο 36χρονος είχε προαναγγείλει τα φονικά του πλάνα σε γκρουπ που δημιούργησε στο WhatsApp, με τίτλο «Αντίο».

Φίλος του δράστη, λοιπόν, έχοντας θορυβηθεί από την ανάρτησή του, ειδοποίησε την αστυνομία και αφού η μητέρα του ενημέρωσε τους καραμπινιέροι ότι έλειπε το όπλο του από το σπίτι, περιπολικό έφτασε στο διαμέρισμα της 29χρονης.

Μετά την παρέμβαση και της πυροσβεστικής, οι καραμπινιέροι βρήκαν το άψυχο κορμί της Μπάλντο δίπλα σε εκείνο του Βενιέρ. 





Την ίδια ώρα, ένα ακόμα έγκλημα σημειώθηκε στην Ιταλία με δράστη έναν 50χρονο και θύματα την 29χρονη σύζυγό του και τον μόλις τεσσάρων ετών γιο τους.

Ο άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα και το παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, επειδή η γυναίκα του είχε ζητήσει διαζύγιο.

Την ημέρα, μάλιστα, της δολοφονίας - αυτοκτονίας το ζευγάρι είχε προγραμματισμένη συνάντηση με δικηγόρο για τις λεπτομέρειες του διαζυγίου. 

Ωστόσο, λίγο πριν το ραντεβού τους, οι δύο διαπληκτίστηκαν έντονα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να γρονθοκοπήσει αρχικά τη γυναίκα και στη συνέχεια να τη δολοφονήσει. Αμέσως μετά, πήρε το τετράχονο παιδί του και σε απομακρυσμένη περιοχή τον πυροβόλησε θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.  

 

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis