Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 26/04/2017

Στην αναζήτηση εγγράφων και πορισμάτων της σχετικής δικογραφίας που ενδέχεται να οδηγήσουν στην στοιχειοθέτηση του φερόμενου εγκλήματος της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος από τον Γιάννο Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών ρίχνεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλή παρά την αντίθετη εισήγηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της να μην αρχίσει τις έρευνές της με την κατάθεση μαρτύρων αλλά με την εξέταση εγγράφων από τις έξι ογκωδέστατες δικογραφίες που ενδέχεται να φωτίσουν τη ροή μαύρου χρήματος στους λογαριασμούς του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. Από την πορεία του εν λόγω εγχειρήματος θα κριθεί αν η Προανακριτική Επιτροπή θα επικυρώσει ότι διαθέτει αρμοδιότητα για την έρευνα του εγκλήματος. Αντίθετα, αν τελικά η προανακριτική επιτροπή καταλήξει ότι είναι αναρμόδια για το ζήτημα θα διαβιβάσει τάχιστα τον φάκελο του κ. Παπαντωνίου στα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης της για τα περαιτέρω.

Ένταση μελών της επιτροπής με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Κομβικό ζήτημα για την αναζήτηση της πορείας του μαύρου χρήματος είναι ο χρονισμός του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Παπαντωνίου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται, πάντως, να προεξόφλησε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ανοίχθηκαν πριν αναλάβει ο κ. Παπαντωνίου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, άλλα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής σημείωσαν ότι θα πρέπει το ζήτημα να διερευνηθεί βάσει στοιχείων και εγγράφων που θα κατατεθούν στην Προανακριτική.

Ο κ. Λοβέρδος – σύμφωνα με πληροφορίες- ήρθε σε σκληρή αντιπαράθεση με βουλευτές από διάφορες πτέρυγες της προανακριτικής επιτροπής και ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες της Βουλής για τον κ. Παπαντωνίου και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004. Όλα τα υπόλοιπα μέλη της Προανακριτικής τάχθηκαν, όμως, υπέρ της συνέχισης των ερευνών από τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis