Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:54 | 26/05/2015
Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου:
 
Κύριε Διοικητά,
Σε πρόσφατη επίσκεψη σας στο νησί της Ρόδου και σε συνάντηση που είχαμε μαζί σας, όταν αναφερθήκαμε στα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου, σας αποτυπώσαμε την καθολική άποψη των πυροσβεστικών υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί, για την εν γένει συμπεριφορά της ΥΠΑ προς την πυροσβεστική υπηρεσία. Συγκεκριμένα σας μεταφέραμε το αίσθημα της πλήρης απαξίωσης που νιώθουν οι συνάδελφοι, όσο αφορά τόσο στο έργο τους όσο και του ίδιους ως εργαζόμενους.
 
Το ίδιο ακριβώς αίσθημα, αφού και εκεί έχουν την ίδια αντιμετώπιση, νιώθουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην πυροσβεστική υπηρεσία του κρατικού αερολιμένα Κω Ιπποκράτης. Στο παραπάνω συνημμένο έγγραφο μας αποτυπώνεται η για περίπου ενάμισι χρόνο προσπάθεια μας, να επιλυθούν κάποια θέματα απλά αλλά συνάμα σημαντικά για τον πυροσβέστη που εργάζεται εκεί. Δυστυχώς μετά από ενάμισι χρόνο δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των υπευθύνων, ενισχύοντας το αίσθημα της απαξίωσης.
 
Από τα προβλήματα που αναφέρουμε στο συνημμένο έγγραφό μας, σήμερα έχει επιλυθεί μόνο αυτό της μόνωσης μικρού μέρους της ταράτσας του κτιρίου της υπηρεσίας. Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν άλυτα και βρίσκουν τους συναδέλφους μας εκεί, να πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για άλλο ένα καλοκαίρι δίχως κλιματιστικά, σε χώρους που κυριολεκτικά βράζουν από τη ζέστη, να συνεχίζουν να εργάζονται σε κτίριο με τοίχους άβαφους, με μπαλώματα, τρύπες και ρωγμές. Επίσης πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ρισκάροντας να τιμωρηθούν από την πυροσβεστική υπηρεσία σε πιθανή ζημιά των πυροσβεστικών οχημάτων, γιατί η ΥΠΑ κρίνει ότι δεν πρέπει να επιδιορθωθούν ή αντικατασταθούν όσοι λαμπτήρες συνεχίζουν να μη λειτουργούν στο γκαράζ των πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα ύπαρξης απαιτούμενου φωτισμού για τους ελιγμούς (οπισθοπορεία) των πυροσβεστικών οχημάτων από τους ορισμένους πυροσβέστες οδηγούς αυτών.
 
Κύριε Διοικητά,
Η Ένωση μας μετά από την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου μας στις 20-03-2015, ήρθε ξανά σε επαφή με τον κύριο Αερολιμενάρχη ο οποίος και δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση τόσο του προβλήματος του κλιματισμού του κτιρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα που σας αναλύσαμε. Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από μεριάς της ΥΠΑ ως προς την επίλυση τους.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε να προστατέψετε τους συναδέλφους πυροσβέστες και με δική σας παρέμβαση να δοθεί άμεσα μία οριστική επίλυση των προβλημάτων. Είναι ντροπή εν έτη 2015 να υποχρεωνόμαστε να καταγγέλλουμε σε εσάς για τα αυτονόητα και σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον οι πυροσβέστες να ζούνε και να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.
 
Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Δημητρακόπουλος Ιωάννης Χατζηκυριάκος Ιωάννης
 
Firepen
http://firemastersface.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis