Προβλήματα στη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Προβλήματα στη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Λαμπρούλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

«Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας. Οι μεγάλες ελλείψεις έχουν σαν συνέπεια να είναι ανενεργά τα έξι κρεβάτια για την ανάνηψη των καρδιοχειρουργημένων ασθενών. Ακόμη κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένει και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, υλοποιώντας αποφάσεις της ΕΕ, συρρίκνωσαν τις δαπάνες Υγείας στο όνομα της "δημοσιονομικής προσαρμογής". Διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο η εμπορευματο­ποίηση της Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τα ειδικά πακέτα της Wind που εξασφάλισε ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αστυνομικών Ε.Ε. και Ε.Α. Νομού Θεσσαλονικης

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Τι κονδύλια θα διατεθούν για την ολόπλευρη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνας;

  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του 401 ΓΣΝΑ;

  3. Πότε θα λειτουργήσουν τα έξι κρεβάτια για την ανάνηψη των καρδιοχει­ρουργημένων ασθενών;

  4. Η κυβέρνηση θα αυξήσει τον αριθμό των εισαγομένων, με τη διαδικασία πανελληνίων εξετάσεων, στις σχολές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής;

  5. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη και επέκταση της στρατιωτικής μονάδας 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού, για την παραγωγή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ιατρικών εργαλείων κ.ά.;».

 

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιώργος Λαμπρούλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος