Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:48 | 24/01/2015

 

Μετά την παρέλευση δυόμιση χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Υ.Φ.Ε.Κ.Α., δυστυχώς η Ένωση μας έρχεται στη δυσάρεστη θέση να γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων και διαπιστώσεων ως προς τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου κράτησης.

Συγκεκριμένα έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα Υγιεινής από την 01-01-2015, καθότι τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας που είχαν αναλάβει την καθαριότητα των χώρων δεν προσέρχονται όπως προβλέπει το άρθρο 12 ΦΕΚ 1851/2013 (Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των Υ.Φ.Ε.Κ.Α.), λόγω λήξης της σύμβασής τους.

Στο χρονικό διάστημα από 01-01-2015 έως και σήμερα η καθαριότητα των γραφείων γίνεται από τους ίδιους τους Αστυνομικούς, ενώ στους χώρους κράτησης είναι ανύπαρκτη. Η αποκομιδή απορριμμάτων από τους χώρους κράτησης έχει πραγματοποιηθεί μόνο δύο φορές από ιδιωτικό συνεργείο, με αποτέλεσμα τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και μέσα στους χώρους κράτησης να έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων, τα οποία πλέον αποτελούν εστία μολύνσεως και απειλούν τόσο την υγεία των Αστυνομικών, των πολιτών, καθώς και των κρατουμένων και δικαιολογημένα προκαλούνται διαμαρτυρίες.

Επίσης εκτός του προβλήματος της καθαριότητας, η προμήθεια των ειδών ατομικής υγιεινής (γάντια – μάσκες κ.λ.π.) των Αστυνομικών, γίνεται με ιδία δαπάνη τους όπως αυτό αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 68901/15/83259 από 13-01-2015 αναφορά της Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου.

Κύριε Αρχηγέ, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του Αστυνομικού προσωπικού, των πολιτών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και των κρατουμένων, θα πρέπει να λύνονται άμεσα και να μην χρειάζεται η παρέμβαση κανενός.

Παρόλα αυτά η Ένωση μας αναμένει την άμεση και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis