Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 10/05/2020

Τον τραυματισμό αστυνομικών και την πρόκληση εντάσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής,  με fake τηλεφωνήματα- παγίδες, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, πως επιδιώκουν αντιεξουσιαστές.

Αυτό προκύπτει από τις δυο περιπτώσεις όπου άγνωστοι κάλεσαν στο 100 για να καταγγείλουν υποτιθέμενα συμβάντα στα οποία θα έπρεπε άμεσα να επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, αλλά αντί αυτών, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στα σημεία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή το βράδυ του Σαββάτου, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κλήθηκαν στην Αγίου Μελετίου, μετά από τηλεφώνημα για ληστεία σε σούπερ μάρκετ. Μόλις δυο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο, μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την οδό Επτανήσου και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ.

Αποτέλεσμα ο επιπόλαιος τραυματισμός αστυνομικών και υλικές ζημιές σε μοτοσυκλέτες.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και τα ξημερώματα της του Σαββάτου με τον υποτιθέμενο μαχαίρωμα μετά ληστείας σε πολίτη στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που επιχειρούν στο δρόμο, βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς εκτιμούν πως τέτοιου είδους παγίδες θα στηθούν και το επόμενο διάστημα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από ομάδες αναρχικών που επιδιώκουν την «μπαχαλοποίηση» αξιοποιώντας τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων.

Μιχάλης Τεζάρης

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis