Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 24/03/2017

Τον προβληματισμό της Ομοσπονδίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΓ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με αριθμό 210 – 3410900.

Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 35/2017 (αρ. φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 35 από 21/3/2017), «Στο Τμήμα ειδικότητας Ψυχιατρικού του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών λειτουργεί, σε 24ωρη βάση, ειδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, με σκοπό την επικοινωνία του εν ενεργεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του προσωπικού που έχει συνταξιοδοτηθεί, καθώς και των μελών των οικογενειών των με κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και στελέχωσης της ανωτέρω τηλεφωνικής γραμμής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια ρυθμίζονται με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκδίδεται με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού».

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί θετικό το γεγονός ότι επιτέλους η Ηγεσία ενδιαφέρεται και λαμβάνει μέτρα στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών του, ωστόσο, επισημαίνει την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο εγχείρημα λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και του πλαισίου λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι λειτουργεί εντός του αστυνομικού σώματος και όχι εντός των υγειονομικών δομών του υπουργείου Υγείας, αποτελεί τροχοπέδη δεδομένων των επιφυλάξεων και της χρόνιας δυσπιστίας του προσωπικού για τις πράξεις της αστυνομικής διοίκησης. Ζητούμενο είναι η κατοχύρωση του ιατρικού απορρήτου και η παρεχόμενη ιατρική υποστήριξη χωρίς να επηρεάζεται η υπηρεσιακή υπόσταση του όποιου ενδιαφερόμενου, αλλά και η μη οικονομική επιβάρυνσή του μέσω της αστικής χρέωσης των όποιων συνδιαλέξεων με τους χειριστές της νέας αυτής τηλεφωνικής γραμμής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis