Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 02/05/2017

Προβληματισμός και ανασφάλεια επικρατούν στην Εγλυκάδα της Πάτρας, με κατοίκους της περιοχής, που έχουν  πέσει θύματα διαρρήξεων δεκάδες φορές, με αμέτρητες τις περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και σπίτια.

Τελευταία παρατηρείται και το φαινόμενο,  μέρα - μεσημέρι, ανήλικοι από καταυλισμό Ρομά, να μπαίνουν σε οικίες  για να κλέψουν, αγνοώντας για το εάν οι ιδιοκτήτες τους είναι μέσα!

Το περίεργο είναι, πως παρότι τα συμβάντα είναι συστηματικά,  οι  ανήλικοι δράστες, αν συλληφθούν δεν κινδυνεύουν να κρατηθούν, αφού αφήνονται ελεύθεροι. 

Οπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, η αστυνομία είναι απούσα και δεν μπορεί να τους προστατέψει.

"Ο χώρος έχει μετατραπεί σε άβατο και παρότι υπάρχει δρόμος, δεν μπορούμε να περάσουμε. Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας" λέει ο γραμματέας του συλλόγου της περιοχής  Μιχάλης Κόκκινος.

"Ανήμερα 25η Μαρτίου μπήκαν στο σπίτι του, παρ' ότι υπήρχε συναγερμός και είχα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δεν βρισκόμουν στο εσωτερικό, έλειπα για δύο ώρες. Δεν τους σταμάτησε τίποτα. Εσπασαν την πόρτα της κουζίνας και το έγδυσαν. Μου πήραν κοσμήματα χρυσά και ασημένια. Και πήραν και… τρεις μπύρες, γιατί μάλλον ήταν τρεις οι δράστες. Δεν είναι όμως για αστείο. Εχω υποστεί ψυχολογικό σοκ και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Σε όλα τα σπίτια στην περιοχή έχουν μπει διαρρήκτες και γενικότερα παρατηρούμε ραγδαία αύξηση τέτοιων περιστατικών", σημιεώνει η Φωτεινή Τζόλα.

"Η Αστυνομία είναι απούσα. Τα παιδιά αυτά εμφανίζονται μετά το μεσημέρι. Ξέρουν οτι ακόμα και εάν συλληφθούν δεν κινδυνεύουν με φυλάκιση", σημειώνει η κ.Μαρία Μιχαλοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα στο skaipatras.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis