Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 22/09/2016

Νέα προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα πλέον σύγχρονα σκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού USS Zumwalt και USS Montgomery (LCS 8).

Το πρώτο σκάφος φαίνεται να έχει μηχανικό πρόβλημα στο σύστημα πρόωσης του το οποίο και εντοπίστηκε από το πλήρωμα ενώ το πλοίο βρισκόταν στον ναύσταθμο του Norfolk όπου και διενεργούνταν ο τελικός έλεγχος στα όπλα και την εκπαίδευση του προσωπικού καθ’ οδόν για προς το Σαν Ντιέγκο που θα είναι η βάση του.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στο σύστημα λίπανσης ενός βοηθητικού κινητήρα με αποτέλεσμα τη διαρροή θαλασσίου ύδατος στο σύστημα πρόωσης.

Στο δε USS Montgomery (LCS 8) φαίνεται ότι εντοπίστηκε επίσης διαρροή θαλασσίου ύδατος στο υδραυλικό σύστημα ψύξης ενώ στη συνέχεια φαίνεται κατέρρευσε τμήμα του συστήματος πρόωσης του ενώ το σκάφος έπλεε από την Αλαμπάμα όπου βρισκόταν, στο Σαν Ντιέγκο που θα αποτελεί τη βάση του.

Λόγο της σοβαρότητας των ζημιών το σκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει τελικά μια στάση ανεφοδιασμού στον ναύσταθμο του Γκουαντάναμο και από εκεί να αποπλεύσει με το δικό του σύστημα πρόωσης για τον ναύσταθμο του Μέιπορτ στη Φλόριντα όπου και θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής, ώστε να μεταβεί στη συνέχεια στον αρχικό του πρωορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ζημίες στο σκάφος αποτελούν το πέμπτο περιστατικό που αφορά κάποιο πλοίο παρακτίων επιχειρήσεων LCS (Littoral Combat Ship) καθώς είχαν προηγηθεί τα USS Freedom, USS Coronado, USS Fort Worth και USS Milwaukee τα οποία επίσης είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές προκαλώντας έντονο προβληματισμό στο Πεντάγωνο για τη βιωσιμότητα του προγράμματος LCS (Littoral Combat Ship)

 

 defencenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis