Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:43 | 22/04/2018

Νέο προβληματισμό και «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας της ΕΛΑΣ το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας κατάφερε να φτάσει στο κέντρο της πρωτεύουσας, να επιτεθεί σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία και τα μέλη του να εξαφανιστούν ανενόχλητα, εκτός από ένα που κατάφεραν οι αστυνομικοί, τελευταία στιγμή, να προσαγάγουν.

 

Ενώ η γαλλική πρεσβεία έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιατί έχει γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά και γιατί μετά το χτύπημα στη Συρία οι αστυνομικοί είχαν αυξήσει τις περιπολίες - για ευνόητους λόγους -  γύρω από την πρεσβεία, τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν, από την οδό Ακαδημίας, να πετάξουν μαύρες και κόκκινες μπογιές και να εξαφανιστούν.

[custom:google-ads]

Όλα αυτά, τη στιγμή που απέναντι από το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας υπάρχει διμοιρία και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι εποχούμενες περιπολίες γύρω από έναν τόσο ευαίσθητο στόχο θα είχαν κινηθεί άμεσα για να μπορέσουν, τουλάχιστον, να συλλάβουν τους δράστες, αφού δεν κατάφεραν να τους αποτρέψουν. Οι αστυνομικοί της διμοιρία δεν αντελήφθησαν όμως το παραμικρό.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι το άτομο που προσήχθη είναι ένας νεαρός, ο οποίος στο παρελθόν είχε πάρει μέρος σε ακόμα μία παρέμβαση του Ρουβίκωνα και συγκεκριμένα σε ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στην επίθεση συμμετείχαν 15 άτομα.

Σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας, αναφέρουν ότι επιτέθηκαν στο κτήριο της πρεσβείας της Γαλλίας, λόγω της συμμετοχής της χώρας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Πάντως, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Κατεχάκη δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για το γεγονός της μη έγκαιρης αντίδρασης για τη σύλληψη όλης της ομάδας, ενώ θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση, που είχε διατάξει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, για τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών όταν πριν 3 εβδομάδες μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στο τουρκικό προξενείο, χρησιμοποιώντας μάλιστα λεωφορεία και για να πάνε και για να φύγουν.

Μίνα Καραμήτρου

 

 
Μίνα Καραμήτρου
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis