Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:01 | 13/03/2016

Οι εικόνες οπλοφόρων, με αυτόματα όπλαπιστόλια καιπερίστροφα, να περιφρουρούν την συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών ενάντια στην κρατική καταστολή και τις μαφίες ναρκωτικών που λυμαίνονται τα Εξάρχεια, έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η πορεία είχε γίνει στις 5 Μαρτίου, όταν μία ομάδα περίπου 300 ατόμων κινήθηκε σε όλους τους δρόμους των Εξαρχείων και κατέληξε στην πλατεία της περιοχής. Τουλάχιστον 10 άτομα στο πλάι της πορείας κρατούσαν και κράδαιναν αυτόματα όπλα, πιστόλια και περίστροφα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν αν ο συγκεκριμένος οπλισμός ήταν πραγματικός και όχι ψεύτικος.Από τις πρώτες τεχνικές αναλύσεις, του βίντεο, τουλάχιστον 2-3 από αυτά τα όπλα φαίνεται να είναι ρέπλικα ή αεροβόλα, για κάποια άλλα όμως δεν μπορούν να εκφράσουν με βεβαιότητα αν είναι ψεύτικα ή κανονικά. Υπάρχει η εκτίμηση πως η ύπαρξή και επιτηδευμένη απεικόνισή τους στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε περισσότερο «συμβολικό» χαρακτήρα, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται και δεν αποκλείεται να σχηματιστεί σχετική δικογραφία.  

Η υπόθεση ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται  -λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους» γράφουν σε κείμενό τους. Από αυτή την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένα από τα θύματα.

Δράστες, σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν άτομα της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων, που λυμαίνεται την περιοχή.

Σε κείμενο που συνοδεύει το επίμαχο βίντεο με τους οπλοφόρους, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν ακριβώς τη λογική, της μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας, κινήθηκε και η οργάνωση της περιφρούρησης της πορείας. Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ Βοξ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό, ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός».

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν πως «απέναντι σε αδίστακτους φονιάδες που δεν διστάζουν να τραβήξουν όπλο για πλάκα θα αποτελούσε ανευθυνότητα προς τους μετέχοντες της διαδήλωσης, να υστερούσε τεχνικά η περιφρούρηση απέναντί τους»... «Μπροστά λοιπόν σε μια άθλια επιχείρηση συγκάλυψης ενός στυγερού (παρά)κρατικού εγκλήματας και στην εντεινόμενη κρατική και παρακρατική τρομοκρατία κρίνεται αναγκαία η πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση της περιφρούρησης της διαδήλωσης. Και μιλάμε τόσο για στρατιωτική, όσο και για πολιτική αναβάθμιση, αφού σύμφωνα με όσα συναποφασίσαμε  εντός των συνελεύσεων, η στρατιωτική αναβάθμιση προϋποθέτει την πολιτική».

Δείτε το βίντεο: 

from rozkordeles on Vimeo.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis