Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:46 | 04/09/2017
Πολυσέλιδη-έγγραφη αναφορά που στάλθηκε προ μερικών ημερών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποκαλύπτει τη «μαφία της Ζακύνθου», ενώ προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις στο πολύπαθο νησί, οι οποίες πράγματι σημειώθηκαν!
 
Στην αναφορά αυτή, που φέρεται να έχουν συντάξει ιδιώτες αλλά πιθανόν και υπηρεσιακοί παράγοντες του νησιού, προσδιορίζεται κύκλωμα διεφθαρμένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η σχέση του με ομάδα ελλήνων και αλβανών ποινικών που προχωρούν σε σωρεία ληστειών και βομβιστικών επιθέσεων στο νησί. Ακόμη, παρουσιάζονται συστήματα «ξεπλύματος χρήματος» και τοκογλυφίας αλλά και πρωτοφανείς καταστάσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια ιδιαίτερα σημαντική και αποκαλυπτική αναφορά που αποτελεί «οδηγό» των ερευνών, ύστερα και από την ανθρωποκτονία προ μερικών ημερών ενός 37χρονου που είχε παλαιότερη εμπλοκή σε ομάδα ενόπλων.
[custom:google-ads]
 
Η αναφορά, που κατέληξε σε υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, ξεκινά από ληστεία που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο στις 19 Απριλίου 2016 με την αρπαγή 580.000 ευρώ από επιχειρηματία του νησιού.
 
Ως δράστες προσδιορίζονται δύο Αλβανοί, ενώ ως οργανωτές της ληστείας δύο έλληνες ποινικοί. Ωστόσο καταγράφεται ότι στη ληστεία υπήρχε συνδρομή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που γνώριζαν τη χρηματαποστολή. Οι συγκεκριμένοι φαίνεται να είχαν κατευθύνει περιπολούντες αστυνομικούς σε άλλο σημείο. Για τον ρόλο των ενστόλων υπάρχει ειδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά στοιχεία.
 
Οπως σημειώνεται στην αναφορά «ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από τη ληστεία έλαβε 250.000 ευρώ, ένας Αλβανός που φυγαδεύτηκε στη Λούσνια της Αλβανίας πήρε 80.000 ευρώ, ενώ ο άλλος παραμένει στη Ζάκυνθο και συμμετέχει σε ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. "επένδυσε" τα συγκεκριμένα χρήματα σε δύο κέντρα διασκέδασης αλλά και στην ιδιοποίηση 20 ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Ο προαναφερθείς Αλβανός που μένει στο νησί μαζί με έναν συνεργό του προχώρησαν σε εμπρησμούς σε κατάστημα εμπορίας φρούτων στον Λαγανά και στον εμπρησμό 16μετρου φουσκωτού σκάφους που σχετίζεται με αλβανούς νονούς της νύχτας με έδρα την Αθήνα. Ακόμη, οργάνωσαν κλοπή σε σπίτι με λεία 180.000 ευρώ, πάλι με τη βοήθεια ενστόλων. Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τη ληστεία του Απριλίου του 2016 αντηλλάγησαν με άλλα μικρότερης αξίας σε δύο εστιατόρια του νησιού, αλλά και από ξενοδόχο της περιοχής που έχει εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας. Χωρίς οι τοπικές αρχές, οι οποίες πληροφορήθηκαν αυτές τις συναλλαγές, να επέμβουν». Και οι αναλυτικές αναφορές για τα τεκταινόμενα στη Ζάκυνθο συνεχίζονται.
 
Οπως σημειώνεται, «άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι προστάτες σε κλαμπ του νησιού όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών και λαμβάνουν μερίδιο από τους ναρκοεμπόρους. Τα ναρκωτικά συγκεντρώνονται σε πρώτη φάση σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στην ίδια παρέα των βασικών μελών του οργανωμένου εγκλήματος στη Ζάκυνθο έχει ενταχθεί και άτομο που έχει κατηγορηθεί για αιματηρή επίθεση κατά δύο βρετανών τουριστών στον Λαγανά».
 
Ομως, ως ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το τελευταίο τμήμα του εγγράφου όπου σημειώνεται: «Η συμμορία των Αλβανών με τους έλληνες εντολείς διαθέτει τέσσερα Καλάσνικοφ, τέσσερα οπλοπολυβόλα Scorpion ενώ πριν από περίπου δύο μήνες αγόρασε εκρηκτικά για να ανοίγει τα μηχανήματα ΑΤΜ στη Ζάκυνθο. Τον τελευταίο μήνα έβαλαν εκρηκτικά σε τρία από τα μηχανήματα στην περιοχή Αλυκών και Τσιλιβί, ενώ παρών στις επιθέσεις είναι έλληνας ειδικός στα εκρηκτικά. Σημαντικό είναι ότι το επόμενο ATM που θα προσπαθήσει η συμμορία να ανοίξει είναι αυτό που βρίσκεται στην περιοχή «Κούκλα» της Λιθακιάς Ζακύνθου, με δεύτερο πιθανό αυτό που βρίσκεται απέναντι από την πύλη του Αεροδρομίου στη Ζάκυνθο. Πληροφορίες για την τροφοδοσία ATM έχουν από στέλεχος εταιρείας security».
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 20 Αυγούστου 2017, όπως αναφέρει το προειδοποιητικό έγγραφο, σημειώθηκε πράγματι η ανατίναξη του ATM στη Λιθακιά Ζακύνθου! Παραμένει άγνωστο αν η ΕΛ.ΑΣ. επιτηρούσε το σημείο μετά την «ενημερωτική» αναφορά που είχε παραλάβει λίγες ημέρες νωρίτερα.
Προειδοποίηση για βομβιστικές επιθέσεις στη Ζάκυνθο
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis