Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 20/03/2017

(προσοχή η προκήρυξη αφορά την εισαγωγή ήδη υπηρετούντων στην Αστυνομία και όχι υποψήφιους μαθητές ή απόφοιτους)

Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν:

α.Για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις γραπτές Πανελλαδικές Εξετάσεις Ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Β΄ ΟΜΑΔΑ), εφόσον αυτή πραγματοποιήθηκε μέχρι δύο (2) έτη πριν από το έτος έκδοσης της παρούσας, ήτοι οι συμμετέχοντες στις γραπτές Πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2015 και του έτους 2016.

 

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων, θα κατανεμηθούν στους υποψήφιους του έτους 2015 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2016 σε ποσοστό 60%. (Άρθρο 13 παρ. 4 του ν. 4452/2017)

β. Για το 90% των θέσεων, συμμετέχοντας στις γραπτές Πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2017, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το Ν. 4186/2013 (ΥΕΚ 193−Α΄) όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4327/2015 (ΥΕΚ 50−Α΄) (νέο σύστημα).

΄Ολοι οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές λεπτομέρειες των εξετάσεων.

Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα σας αποσταλεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Τπουργικής Απόφασης των Τπουργών Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΣΗΓΟΡΙΕΣ: Στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, υπάγονται οι κατωτέρω περιπτώσεις υποψηφίων:

α) Πολύτεκνοι και τέκνα τους.

β) Σέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και τέκνα αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου.

γ) Σέκνα αναγνωρισμένων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

δ) Σέκνα ή εν χηρεία σύζυγοι αστυνομικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας.

ε) Ένα τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνεπεία τρομοκρατικής πράξης. στ) Γονείς τριών ζώντων τέκνων και τέκνα τους.

Από τον αριθμό των εισαγομένων που θα καθοριστεί, ποσοστό 10% θα προέρχεται από υποψηφίους των παραπάνω περιπτώσεων (α), (β), (γ), (δ) και (ε) και ποσοστό 4% θα προέρχεται από υποψηφίους της περίπτωσης (στ). Κατά τον υπολογισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες, τυχόν κλασματικά υπόλοιπα δεν λαμβάνονται υπόψη.

Εάν ο αριθμός των επιτυχόντων υποψηφίων που ανήκουν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες δεν καλυφθεί από τον αριθμό των θέσεων των κατηγοριών αυτών, οι θέσεις που υπολείπονται θα καλύπτονται από υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που τυχόν δεν καλυφθεί από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑ.Λ. (Β΄ ΟΜΑΔΑ), χωρίς εξετάσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με εξετάσεις και αντίστροφα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις εξετάσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες.

Οι υποψήφιοι/ες, που πληρούν τις προϋποθέσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις πρέπει, αφενός να δηλώσουν τούτο στο μηχανογραφικό δελτίο του Τπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσα στις προβλεπόμενες από αυτό προθεσμίες, αφετέρου να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Σμήματος, ανυπερθέτως μέχρι την 31/03/2017.

περισσότερες πληροφορίες στην σχετική προκήρυξη

ipaideia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis