Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:03 | 19/04/2017

Διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη διαχείριση της περίφημης πλέον ληστείας σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου το πρωί της 3ης Απριλίου ενεργοποίησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ηγεσία της αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης, με στόχο να αποδοθούν ευθύνες σε αστυνομικούς για την αντιμετώπιση του περιστατικού που εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ. Παρά τις πολύωρες αναζητήσεις και την ανάμειξη στην έρευνα πάνω από 50 αστυνομικών, ο ένας από τους τέσσερις δράστες είχε καταφέρει να διαφύγει παραμένοντας επί ώρες κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος που είχε αποπειραθεί να ληστέψει, δίχως να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Την επομένη του περιστατικού και υπό την πίεση της κοινής γνώμης, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει μια λιτή ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανάγκη αξιολόγησης της επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των εμπλεκομένων υπηρεσιών». Την ίδια μέρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διευκρίνιζαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς είχε συμβεί στην πολυκατοικία της οδού Μουσών, είχαν ζητηθεί από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ενημερωτικά σημειώματα-αναφορές, στις οποίες θα παρέθεταν τα γεγονότα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για το συμβάν.

Η έρευνα ανετέθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και, μάλιστα, όπως διευκρίνισαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη του Σώματος, που ρωτήθηκαν σχετικά, «εάν κατά την κρίση του αξιωματικού που διενεργεί τη διοικητική εξέταση προκύψουν ενδείξεις για λάθη και κενά στον χειρισμό της υπόθεσης, τότε η προκαταρκτική διοικητική εξέταση θα μετατραπεί αυτόματα σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος».

Η ληστεία στο διαμέρισμα 8ου ορόφου της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο σημειώθηκε το πρωί της 3ης Απριλίου. Τέσσερις κουκουλοφόροι μπήκαν στο διαμέρισμα όπου διέμενε μια 66χρονη και η οικιακή βοηθός της και, αφού τις ακινητοποίησαν, άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και έσπευσαν στην πολυκατοικία. Συνέλαβαν τους δύο από τους δράστες, ενώ ένας τρίτος σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό στην προσπάθειά του να διαφύγει. Ο τέταρτος της ομάδας δεν εντοπίστηκε και θεωρήθηκε ότι είχε καταφέρει να διαφύγει τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας και ενώ οι αστυνομικοί είχαν πια αποχωρήσει από το σημείο, βγήκε από την ντουλάπα του διαμερίσματος, απείλησε με όπλο τον γιο της 66χρονης και τράπηκε σε φυγή. Εκτοτε αναζητείται.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

 

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis