Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 13/03/2015
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αυτή τη περίοδο έχει αναδείξει με έντονο τρόπο την υπόθεση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Μια μεγάλη δύναμη η Ρωσία έχει αρχίσει να θέτει το ζήτημα με τρόπο που ουδέποτε στο παρελθόν είχε κάνει. Βουλευτές της πολύ πρόσφατα άνοιξαν την συζήτηση κάνοντας λόγο για ρωσικές απαιτήσεις που μπορεί να φθάσουν τα 4 τρις ευρώ!!! 
 
Μπορεί Αθήνα και Μόσχα να “ευθυγραμμιστούν” και σ΄ αυτό το θέμα; Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος ρωτήθηκε από το Onalert.gr κατά τη διάρκεια της τετράωρης επίσκεψής του στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, όπου πήγε για δει από κοντά τα “αρχεία του Μέριλαντ”. Τις 160 μπομπίνες μικροφίλμ που είχαν βρει οι αμερικανικές δυνάμεις στο Βερολίνο και αφόρασε η Ελλάδα το 2006 έναντι 11.000 δολαρίων. Ο κ.Ήσυχος δεν απέκλεισε τίποτα για τις διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας. Ακόμη και να υπάρξει συνεργασία με την Μόσχα. Την οποία τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί .
 
“Είναι βέβαιο ότι θα δεχτώ την ίδια ερώτηση και από κάποιο Ρώσο συνάδελφό σας” είπε ο Κώστας Ήσυχος με νόημα προσθέτοντας ότι κάθε χώρα είναι ελεύθερη να διεκδικήσει από την Γερμανία αυτά που οφείλει να πληρώσει για όσα προκάλεσε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Το θέμα αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και ας αντιμετωπίζεται ως “λήξαν” από το Βερολίνο.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας είναι καλεσμένος του Πούτιν στην Μόσχα στις 9 Μαίου ,ημέρα που όλη η Ρωσία εορτάζει την νίκη κατά των ναζιστικών δυνάμεων.
 
onalert.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis