Προσήγαγαν τον γραμματέα της Σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

"ΠΥΡΑ" ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Προσήγαγαν τον γραμματέα της Σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στη προσαγωγή του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας προχώρησαν οι αρχές, για παράνομη αφισοκόλληση.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, χαρακτηρίζοντας παράνομη της δράση της αστυνομίας και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «απέδειξε για άλλη μια φορά το ακροδεξιό της πρόσωπο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο των δράσεων εν όψει του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου, φοιτητές και φοιτήτριες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας και μέλη του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποίησαν δράση ενάντια στην καταστολή».  

Σύμφωνα με την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και στοχοποίησης των νέων ανθρώπων, απέδειξε για άλλη μια φορά το ακροδεξιό της πρόσωπο. Στο τέλος της δράσης, αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο του Ε.Λ., μέλους του BLOCO και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, και τον προσήγαγαν αδικαιολόγητα».
1_2
Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η στάση της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Πρώτα, μπούκαραν σε κινηματογράφους, μετά σε νυχτερινά μαγαζιά, μετά ξυλοφόρτωσαν φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ, μετά συνέλαβαν φοιτητή έξω από το σπίτι του, τώρα προσαγάγουν άνευ λόγου και αιτίας ξανά φοιτητή, επειδή συμμετείχε σε δράση που αμφισβητεί τις πολιτικές της κυβέρνησης. Ενόψει του Πολυτεχνείου, η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε όσους και όσες αντιδρούν και αγωνίζονται».  
5
Και καταλήγει: «Καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνείας Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη-Βορίδη. Η απάντηση μας θα είναι ο δρόμος. Η απάντηση μας θα είναι ο μαζικός αγώνας, απέναντι σε αυτούς που στοχοποιούν τη νέα γενιά και καταστρατηγούν τα δικαιώματά της. Καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουν μαζικά το παρόν στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μέχρι τέλους!»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η δικτύωση αριστερών σχημάτων Bloco είχε προχωρήσει σε ακτιβισμό, κολλώντας στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που περνούσαν μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, χαρτόνια που έγραφαν πάνω διάφορα συνθήματα, όπως «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου»,  «Χρυσοχοΐδη μασκαρά» κλπ.

Πηγή: protothema.gr