Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 20/12/2016

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι είναι για την ΕΛ.ΑΣ η επίθεση αντιεξουσιαστών χθες το βράδυ σε τρία τρόλεϊ που ήταν σταθμευμένα στην οδό Πατησίων.

Οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποιώντας ως ασφαλές ορμητήριο το Πολυτεχνείο βγήκαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ πήγαν στη στάση του λεωφορείου παριστάνοντας για λίγο δήθεν του επιβάτες και αμέσως μετά κατέβασαν με τη βία τους επιβάτες των τρόλεϊ καιακολούθως τα πυρπόλησαν. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κλείσουν την Πατησίων προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για διερχόμενους οδηγούς.

 

p2

(CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)

Δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν λίγη ώρα αργότερα τις πόρτες του Πολυτεχνείου και μέχρι τις 6μιση το πρωί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων οι οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από το πανεπιστημιακό άσυλο. Συμβολικά έγιναν δέκα προσαγωγές ανάμεσά τους Αφγανός, Γερμανός και δύο Μολδαβοί.

Σε βάρος τους δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για την πυρπόληση των τρόλεϊ όμως χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος στέλεχος της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece “μεταμεσονύχτια μαθήματα στο Πολυτεχνείο εξ όσων γνωρίζουμε δεν γίνονται... ”

Η ΕΛ.ΑΣ επεξεργάζεται ήδη ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο ώστε μετά τις καταδρομικές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι στα Εξάρχεια να μπορούν να κινούνται γρήγορα και ευέλικτα και να συλλαμβάνονται οι «μπαχαλάκηδες».

p3

(CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)

p4

(CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)

p5

(CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis