Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 21/12/2014

Νέα phishing mail απάτη, με στόχο χρήστες της υπηρεσίας Gmail, προσπαθεί να ξεγελάσει τους παραλήπτες να αποκαλύψουν τις πιστοποιήσεις λογαριασμού email, ενημερώνοντας τους, ότι το mail τους έχει γεμίσει και δεν έχουν άλλο χώρο.

Αυτή η απάτη δεν είναι νέα, αλλά την έχουμε ξαναδεί σε άλλες μορφές. Εδώ ο παραλήπτης πρέπει να επιλέξει μια σύνδεση, που αυτόματα θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα, όπως εκείνα που προέρχονται από το φάκελο “Διαγραμμένα”. Σε μια άλλη περίπτωση, οι απατεώνες του προσφέρουν τη δυνατότητα να αύξησει το χώρο που έχει στο email.

Αυτό που έχουν κοινό, όλα αυτά τα phishing μηνύματα είναι ότι ο σύνδεσμος που παρέχεται, οδηγεί σε μια τοποθεσία Web ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που μαζεύει τα στοιχεία των πληροφοριών που εισάγει ο χρήστης στα πεδία “username” και “password”.

Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει το 2FA, δεν πρέπει να ανησυχούν, όμως υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Το νέο e-mail, υπογράφεται από ”Mail System Administrator”, και έχει την υπογραφή της Google για να φανεί πιο πραγματικό. Το κείμενο του μηνύματος, λέει ότι το τρέχον μέγεθος του γραμματοκιβωτίου έχει φτάσει στο όριο, και προτείνει τη διαγραφή των μηνυμάτων που δε χρειάζονται πλέον.

Προσφέρεται η εναλλακτική να καθαριστεί αυτόματα, αφού οι απατεώνες γνωρίζουν ότι οι χρήστες, μάλλον θα το κάνουν με αυτόν τον τρόπο, παρά να τα δουν και να τα διαγράψουν ένα ένα. Η σύνδεση, ωστόσο, οδηγεί σε μια δόλια σελίδα που ζητά να κάνει ο χρήστης, login.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το σημαντικότερο είναι το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου, που η ίδια η Google, φροντίζει να μην αντιμετωπίσει κανένας χρήστης το πρόβλημα χώρου. Διαθέτει 15GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για την υπηρεσία cloud, email και άλλες υπηρεσίες του Google Plus.

Πηγή: SecNews

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis