Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 14/04/2018

Η Γαλλία μέσω επτασέλιδου εγγράφου υποστηρίζει ότι το καθεστώς Άσαντ προχώρησε στη χημική επίθεση στη Ντούμα της Συρίας. Η Γαλλική πλευρά τονίζει ότι έχει αναλύσει πληροφορίες από δημοσίως προσβάσιμες πηγές και «αξιόπιστες μυστικές υπηρεσίες».

Το επτασέλιδο έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε από το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και δημοσιεύεται στα αγγλικά με τίτλο «Χημική επίθεση της 7ης Απριλίου του 2018 (Ντούμα, ανατολική Γούτα, Συρία) – Το παράνομο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας".

[custom:google-ads]

Μεταξύ άλλων στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται πως «πολλές θανατηφόρες χημικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη της Ντούμα αργά το απόγευμα της 7ης Απριλίου του 2018 και εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα πως εκτελέστηκαν από το συριακό καθεστώς».

Σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς τα συμπτώματα που είχαν τα θύματα είναι τα ακόλουθα:

– Ασφυξία και δυσκολίες στην αναπνοή

– Αναφορές για δυνατή μυρωδιά χλωρίου και παρουσία πράσινου καπνού στις περιοχές που επηρεάστηκαν

– Υπερέκκριση υγρών (κυρίως από το στόμα και την μύτη)

– Εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια

Στην τελευταία σελίδα του εγγράφου παρουσιάζονται τρεις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δείχνουν το αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά. Στην πρώτη απεικονίζεται ένα νεκρό αγόρι, στη δεύτερη μια νεαρή γυναίκα και στην τελευταία τρία ακόμα μικρά παιδιά, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένα μωρό.

Δείτε εδώ το επτασέλιδο έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προσοχή σκληρές εικόνες

 enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis