Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 18/12/2019

Η επεισοδιακή, με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και ρίψη αντικειμένων, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι τα ξημερώματα της Τετάρτης (18.12.2019), έφερε ξανά στο προσκήνιο της καταγγελίες για αναίτια αστυνομική βία. Αφορμή η σύλληψη ενός πατέρα και των γιων του που μένουν σε διπλανό από υπό κατάληψη σπίτι και φωτογραφίες στα social media που, σύμφωνα με χρήστες, έδειχναν γυναίκα με κουκούλα στο κεφάλι να συλλαμβάνεται.

[custom:google-ads]

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha θέλησε να κάνει γνωστή τη θέση της αστυνομίας και να απαντήσει στα όσα ακούγονται. Είπε πως όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι (σ.σ. όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και γιοι του) έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Κατά τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία» είπε και χαρακτήρισε τα ευρήματα στην κατάληψη «πολύ σοβαρά».

Ακούστε όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικοί στα υπό κατάληψη κτίρια έχουν βρει στυλιάρια, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι συλληφθέντες (10 στο σύνολο) έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και έξω από την Ασφάλεια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 αλληλέγγυοι για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις.

Περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis