Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:25 | 30/01/2015

 

Μια καλοστημένη κομπίνα είχε στήσει ένας επιτήδειος σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών καταφέρνοντας να τους αποσπά χρήματα.

Ένας 55χρονος εμφανίζονταν ως ο άνθρωπος του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έταζε διορισμούς και κατόρθωνε να αποσπά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα με τις δήθεν μετακινήσεις του με ελικόπτερο και τα μεγάλα πουρμπουάρ που άφηνε για τα γεύματά του έπεισε έναν εστιάτορα ότι θα διόριζε τους γιους του στη Βουλή! Μάλιστα, σύμφωνα με την "Espresso", έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει ακόμη και ΦΕΚ για να τον πείσει και να του φάει 16.000 ευρώ!

Η ιστορία εκτυλίχθηκε σε μικρό νησί των Δωδεκανήσων που συχνάζουν VIP. Ο 55χρονος που οργάνωσε την καλοστημένη απάτη αναζητείται παντού από την Ασφάλεια , με εντολή του εισαγγελέα, καθώς διενεργείται προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία του εστιάτορα.

Ο αυτοαποκαλούμενος "σύμβουλος του Σαμαρά" εμφανίστηκε στο εστιατόριο με μία γυναίκα, την οποία σύστηνε ως σύζυγό του και ζήτησε να του σερβίρουν το μεγαλύτερο σαργό που είχαν. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού άφησε στο τραπέζι ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και έφυγε χωρίς να ζητήσει ρέστα, τη στιγμή που ο λογαριασμός δεν ξεπερνούσε τα 200 ευρώ.

Σύντομα εμφανίστηκε ξανά στο εστιατόριο και το πουρμπουάρ των 100 ευρώ που άφησε έκανε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να τον ρωτήσει ποιος ήταν.

Εκείνος είπε ότι είναι σύμβουλος της κυβέρνησης και όταν ο εστιάτορας του είπε ότι έχει δύο γιους με πτυχία που τους βάζει να δουλεύουν στην ταβέρνα εκείνος του ζήτησε τα στοιχεία του και του είπε ότι σύντομα θα έχει νέα του.

Λίγες μέρες αργότερα του είπε ότι το θέμα κανονίστηκε και ότι τα παιδιά θα προσληφθούν ως επιστημονικό προσωπικό με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Για να γίνει αυτό ζήτησε χρήματα. Αρχικά του δόθηκαν 6.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 10.000 θα τα έδινε όταν θα έφερνε στο νησί το ΦΕΚ με τα ονόματα των γιων του.

Ο απατεώνας εμφανίστηκε στο νησί με πλαστογραφημένο το ΦΕΚ και τότε ο ταβερνιάρης ξεχρέωσε δίνοντας 10.000 ευρώ.

Η ψυχρολουσία ήρθε όταν οι γιοι του πήγαν στη Βουλή με το ΦΕΚ ανά χείρας και αρμόδιες υπηρεσίες τους εξήγησαν την πλαστογραφία και τους έδειξαν το γνήσιο.

 

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis