Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 23/01/2016

Επειδή παρατράβηξε η ιστορία με τον κάθε “πικραμένο Ευρωπαίο” που ξαφνικά …ανακάλυψε το πρόβλημα των προσφύγων θα πρέπει κάποιος από την Ελλάδα να τους μεταφράσει αυτό που λέμε εδώ στα μέρη μας: “Ότι πληρώνεις παίρνεις”! Κι όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα ασφαλείας , η σημασία αυτής της φράσης έχει πολλαπλάσια σημασία!

Για να εξηγηθούμε:

Τους τελευταίους μήνες με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία η οποία τόσο …ανησυχεί και αγωνιά για το μέλλον της Ευρώπης ακούμε σχεδόν κάθε μέρα ότι είμαστε περίπου ανίκανοι να φυλάξουμε τα “εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης”!!! Τα οποία προσφάτως επίσης οι Ευρωπαίοι …κατάλαβαν ότι είναι και δικά τους και μόνο σ΄ ότι αφορά στους πρόσφυγες βεβαίως! Οι παραβιάσεις των Τούρκων τόσα χρόνια δεν τους πείραξαν,αλλά ενοχλήθηκαν σφόδρα μόλις οι πρώτοι μετανάστες-πρόσφυγες εμφανίστηκαν στις πλατείες των περιποιημένων πόλεων τους!

Οι ελληνικές ΕΔ και το Λιμενικό φυλάνε τα σύνορα -που είναι και ευρωπαϊκά είπαμε- μια χαρά! Με όσα μέσα διαθέτουν ,με ότι τους έχει απομείνει και κυρίως μ΄ αυτό που έχουν με το παραπάνω: επαγγελματισμό και φιλότιμο!
Σώζουν ανθρώπους δεν τους πνίγουν και το κάνουν σωστά, πληρώνοντας πολλές φορές μεγάλο ψυχολογικό κόστος.

Για να επανέλθουμε όμως στα μέσα με τα οποία οι Έλληνες στρατιωτικοί και λιμενικοί καλούνται να τα βγάλουν πέρα και στις ανοησίες που λένε οι Ευρωπαίοι.

Έξι χρόνια τώρα εκμεταλλευόμενοι δικά μας λάθη ,οι “Ευρωπαίοι ηγέτες” έχουν διαλύσει τη χώρα! Ακολουθώντας πιστά την εμμονή του Βερολίνου, όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν προκαλέσει πολλαπλάσια προβλήματα απ΄ όσα είχε να επιλύσει η Ελλάδα! Η συνταγή είναι λάθος από το α ως το ω κι όλα τ΄ άλλα είναι απλές δικαιολογίες. Με πιο συνηθισμένη ότι αν διώξουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους …θα σωθούμε! Το κακό είναι ότι και θα τους διώξουμε και δεν θα σωθούμε!!!

Αυτές οι καταστροφικές πολιτικές είναι που έχουν προκαλέσει τεράστια ζητήματα και στις ΕΔ και στο Λιμενικό και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. Αυτοί οι ίδιοι που τώρα κουνάνε δάχτυλο και θέτουν ζήτημα εξόδου μας από την Σένγκεν διέλυσαν με ευχαρίστηση ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας! Τα οποία τώρα …ψέγουν γιατί δήθεν δεν κάνουν κάτι για να “σφραγίσουν” το Αιγαίο και να μπορούν οι πολίτες της βόρειας Ευρώπης να πίνουν το καπουτσίνο τους χωρίς να βλέπουν απέναντί τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το “ευρωπαϊκό” θράσος είναι βέβαια ατελείωτο. Σπεύδουν ξεδιάντροπα να δώσουν τρία δις στην Τουρκία του Ερντογάν και στην Ελλάδα του ατελείωτου χρέους που έχει ήδη ξοδέψει 2 δις (!!!) για το προσφυγικό δεν σκέφτονται όχι να δώσουν χρήματα,αλλά ούτε μια φρεγάτα τους δεν έχουν αξιωθεί να στείλουν. Έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Προφανώς όλα αυτά δεν είναι τυχαία και πιθανότατα αλλού στοχεύουν. Ας μην αναφερθούμε ξανά στις περίεργες προτάσεις περί κοινών περιπολιών με την Τουρκία κι άλλων απίθανων που ακούσαμε.

Για να τελειώνουμε λοιπόν καταλήγουμε μ ΄ αυτό που αρχίσαμε: κάποιος να τους πει ότι παντού και κυρίως στον τομέα της ασφάλειας “ότι πληρώνεις παίρνεις”. Αν επιθυμούν καλύτερο …σεκιούριτι για τα σύνορα που ανακάλυψαν ότι είναι ευρωπαϊκά ας σταματήσουν να κουνάνε το δάχτυλο κι ας κουνήσουν κάτι άλλο για να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Διαφορετικά ας σωπάσουν -για να το πούμε ευγενικά- κι ας αφήσουν τις ελληνικές ΕΔ και το Λιμενικό να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν και όπως μπορούν.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis