Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 27/04/2017

Το τελευταίο διάστημα γνωστοποιήθηκαν από τις Ομοσπονδίες μας οι προτάσεις τηςεπιτροπής Κρίσεων και Προαγωγών για την βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων, των Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α. κ.τ.λ., καθώς και η πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην εν λόγω επιτροπή για προαγωγή Αρχιφυλάκων μη ανακριτικών υπαλλήλων στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Οι εν λόγω προτάσεις, όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι μας, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Χωρίς να εισέλθουμε στην ουσία των προτάσεων αυτών και χωρίς να τασσόμαστε υπέρ κάποιας άποψης, θεωρούμε πως και μόνο το γεγονός της αντιπαράθεσης μεταξύ Αστυνομικών για το θέμα αυτό, αρκεί για να μας προβληματίσει και να μας δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις ως προς την ορθότητα εφαρμογής των προτάσεων αυτών.

Οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται θα πρέπει να είναι επαρκώς εμπεριστατωμένη, κοστολογημένη, δίκαιη και αξιοκρατική για όλους τους συναδέλφους, μακρόχρονα βιώσιμη και εφαρμόσιμη χωρίς να αφήνει περιθώρια νέων δικαστικών αγωγών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να αγωνίζεται και να διασφαλίζει την ενότητα των μελών του.

Τα ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή (μισθολόγιο, απόφαση Σ.Τ.Ε., ασφαλιστικό, επικινδυνότητα κ.τ.λ.), είναι πολύ σοβαρότερα από το μοίρασμα βαθμών και επιβάλλεται η ενότητα και η σύμπνοια μεταξύ μας προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε.

Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε άμεσα όλοι μας, εκλεγμένοι και μη, και να αποφεύγουμε λογικές που μόνο διχασμό προκαλούν.

Το ¨διαίρει και βασίλευε¨ μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους, σίγουρα όμως όχι τους εργαζόμενους Αστυνομικούς.

 

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                   ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis