Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:30 | 27/04/2017

Την 26/04/17 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Αφού εκλέχθηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, Πρόεδρος-ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος, Αντιπρόεδρος- ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ Γεώργιος, Γραμματέας- ΚΑΛΑΚΟΣ Διονύσιος  κατόπιν αναγνώστηκε ο οικονομικός  και ο διοικητικός απολογισμός οι οποίοι εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση.

Στην συνέχεια , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ έλαβε τον λόγο και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, στις οικογένειες των δύο εκλιπόντων Συναδέλφων του Αστυνομικού Διευθυντή ΛΥΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Άγγελου-Δαρείου και του Αρχιφύλακα ΖΥΓΟΥΡΑ Χρήστου.

Κατόπιν απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους συναδέλφους και ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης  Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχο κ. ΣΔΟΥΚΟ Μιχαήλ, ο οποίος και παραχώρησε την αίθουσα συσκέψεων για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, τους Ανώτατους Αξιωματικούς που παρευρέθησαν , τον Αστυνομικό Διευθυντή Υγειονομικού κ. ΚΟΥΦΑΚΗ Εμμανουήλ και τον Δημοσιογράφο Γιώργο ΚΑΡΑΪΒΑΖ.

Κατόπιν αναφέρθηκε στον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό τονίζοντας ιδιαίτερα ότι όλες οι ενέργειες της Ένωσης αποσκοπούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Αστυνομικών που Υπηρετούν στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά  όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής και ότι μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχει δαπανηθεί ήταν προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες των θανόντων Συναδέλφων μας αλλά και Συναδέλφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και εξαιτίας αυτού έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Αστυνομικό Διευθυντή Υγειονομικού τονίζοντας την σημασία της δημιουργίας της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, όχι μόνο  εξαιτίας των δύσκολων ημερών που περνάμε όλοι μας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και επειδή το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι από την φύση του ψυχοφθόρο.

Τον λόγο έλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής Υγειονομικού κ. ΚΟΥΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση για την πρόσκληση και επισήμανε κάνοντας σύντομη αναφορά στην διεκδίκηση του Προεδρείου για το Υπηρεσιακό Ιατρείο στην Δ.Α.Α.Α. διότι η Ένωση Νοτιοανατολικής, έχει παράγει έργο για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας , μια εξωστρέφεια, υπερασπιστές της οποίας είναι η πολιτική και φυσική ηγεσία.

Ο Διευθυντής στοχευμένα προσπάθησε και πέτυχε με επιχειρήματα να πείσει το προσωπικό ότι όλοι κάποιες στιγμές της ζωής μας έχουμε ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης και που σε περίπτωση που δεν μπορούμε να βρούμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον ή στο αμέσως φιλικό , μπορούμε να αποταθούμε (ανώνυμα) στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.

Τόνισε δε, ότι η συμβολή όλων μας έτσι ώστε να βοηθηθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι απαραίτητη.

Οι Συνάδελφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις τοποθετήσεις του Διευθυντή, ο οποίος βομβαρδίστηκε από πλήθος ερωτήσεων. Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η επικοινωνία αυτή είναι απαραίτητη για τους Συναδέλφους ούτως ώστε να απενοχοποιηθεί επιτέλους η αντίληψη ότι όποιος σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής του αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα είναι απαραίτητα και ψυχικά ασθενής.

Ουσιαστική, η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης ΚΑΚΑΒΑ Μαρίνου, ο οποίος και πρότεινε ο τηλεφωνικός αριθμός να γίνει τετραψήφιος αναλαμβάνοντας η Ένωσή μας την εξεύρεση κονδυλίων γ’ αυτό. Πρόταση την οποία ο Διευθυντής αντιμετώπισε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμοποιήθηκε ότι θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας καθώς και την φυσική ηγεσία προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η ενέργεια.

Το Προεδρείο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Νοτιοανατολικής ευχαριστούν τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση που είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικαλιστικού μας Σωματείου.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΚΑΚΑΒΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis