Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:22 | 19/05/2015

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία 18χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του 43χρονου πατέρα του, στον οικισμό των Ρομά στο Δενδροπόταμο. Το δρόμο για τις φυλακές πήραν ένας 68χρονος και ο 43χρονος γιος του, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 20χρονος εγγονός του πρώτου. 

Οι τρεις άνδρες απολογούνταν από το πρωί στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κι όχι στο δικαστικό μέγαρο, για λόγους ασφαλείας, υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων από συγγενείς και φίλους των θυμάτων. 

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι του φονικού προηγήθηκε επεισόδιο μεταξύ του 18χρονου θύματος και του 20χρονου κατηγορούμενου. Στο σημείο έφτασαν αργότερα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα και ακολούθησε άγρια συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο 18χρονος, ενώ ο πατέρας του υπέστη σοβαρά τραύματα. 'Απαντες φέρονται να απολογήθηκαν ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισε τελικά να προφυλακιστούν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν χθες και αφέθηκαν ελεύθερες με τον όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία 39χρονη και η 23χρονη κόρη της, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους παραπάνω κατηγορούμενους, ενώ μία ακόμη 39χρονη που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία αφέθηκε επίσης ελεύθερη.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε την περασμένη Τετάρτη μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά. Αιτία του μακελειού φαίνεται ότι ήταν διαφορές που είχαν θύματα και κατηγορούμενοι για τις πιάτσες προώθησης απομιμητικών προϊόντων. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν εμπρησμοί σπιτιών των φερόμενων ως δραστών και συγγενικών τους προσώπων στο Δενδροπόταμο και για το λόγο αυτό ενισχύθηκαν τα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή για τον φόβο βεντέτας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis