Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 19/11/2018

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά τις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη διεθνούς κυκλώματος που φέρεται να μετέφερε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία με τζίρο που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ .

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις απολογίες τους ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος κατηγορούμενος ιδιοκτήτης καφετέριας, γιος γνωστής αστρολόγου, εμφανίζεται να επέμεινε στον αρχικό του ισχυρισμό ότι ταξίδεψε στο Εκουαδόρ προκειμένου να κλείσει εμπορική συμφωνία για τη μεταφορά κακάο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσκόμισε αποδεικτικά για το ταξίδι του αλλά και τις επαφές που είχε στο Εκουαδόρ από τα οποία, φέρεται να ισχυρίστηκε απολογούμενος, προκύπτει ότι επισκέφτηκε εταιρείες για να κλείσει την επίμαχη συμφωνία.

[custom:google-ads]

Από την πλευρά του, ο 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων φέρεται να ζήτησε την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου του  ώστε να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν εμπλέκεται στο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην  απολογία του ότι η μόνη σχέση που είχε με τον 42χρονο συγκατηγορούμενο ήταν όταν ο επιχειρηματίας αγόρασε δύο αυτοκίνητα από την μάντρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να  είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι ακόμη άτομα στον Ισημερινό ενώ έχουν ήδη κατασχεθεί 382 κιλά κοκαΐνης σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis