Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 13/02/2015

 

Η μάρτυρας που συνέδραμε σημαντικά τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών για την αποκάλυψη της πολυσχιδούς εγκληματικής δράσης βαρυποινιτών μέσα στις φυλακές (ομάδα Βλαστού κ.ά.) προφυλακίστηκε μετά την απολογία της στην ειδική ανακρίτρια Διαφοράς, Ρέα Κατσιβέλη, που χειρίζεται τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Η μάρτυρας, που είχε τεθεί σε ιδιότυπο καθεστώς προστασίας, πρώτη εξαδέλφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, υπήρξε τα τελευταία χρόνια εκ των βασικών συνεργατών του. Φοβούμενη για τη ζωή της, μόλις οι σχέσεις της διερράγησαν με τον βαρυποινίτη, κατέθεσε πολύτιμα στοιχεία στις αρχές για τη δράση του, στην οποία και η ίδια διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο.

Γνωστή ως Λίτσα, ήταν το άτομο που διαχειρίστηκε, όπως η ίδια αποκάλυψε, τα χρήματα του βαρυποινίτη, πληροφορίες για το δίκτυο που διέθετε εκτός φυλακών, ενώ ήταν εκείνη που κατασκεύαζε προσωπικά εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους άλλοι τοποθετούσαν σε στόχους του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η μάρτυρας κατέθεσε στην ανακρίτρια στοιχεία και για μία ακόμη βομβιστική ενέργεια, αυτήν στο εμπορικό κατάστημα Celestino της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2011. Σύμφωνα μάλιστα με όσα φέρεται να υποστήριξε, η βόμβα τοποθετήθηκε κατ’ εντολήν φυλακισμένου για μεταφορά τεσσάρων τόνων κοκαΐνης.

Η απολογία της έγινε σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και εκτός δικαστηρίων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο κατάστημα κράτησης θα εγκλειστεί, καθώς οι ανακριτικές αρχές έκριναν ότι η συνδρομή στη δράση της συμμορίας ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης των βαρυποινιτών οι ανακριτικές αρχές ετοιμάζουν νέα εντάλματα σύλληψης, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να απολογηθούν και οι έγκλειστοι πρωτεργάτες της συμμορίας.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis