Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 13/09/2017

Στη φυλακές θα οδηγηθεί, ως προσωρινά κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο 28χρονος Αιγύπτιος που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τραυμάτισε με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξής του σε δρόμους της Καλαμάτας.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή που μαζί με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. 

Ο 28χρονος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστρική κλοπή, αντίσταση κατά της αρχής από δράστη που οπλοφορούσε, καθώς και για απόπειρα βιασμού λίγες ημέρες πριν, μιας ανήλικης στην Καλαμάτα. 

[custom:google-ads]

Εν τω μεταξύ, μία από τις δύο σφαίρες που αναγκάστηκε να ρίξει ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ όταν ήταν πεσμένος κάτω και ο κατηγορούμενος Αιγύπτιος με το μαχαίρι βρισκόταν από πάνω του, σφηνώθηκε στην πίσω αριστερή πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου. 

Ο Αιγύπτιος θυμίζουμε ότι συνελήφθη σε πιλοτή πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Υδρας. Νωρίτερα, παρενοχλούσε με το μαχαίρι διαβάτες στην Παραλία της Καλαμάτας. Οι πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία και κάποια στιγμή άρχισαν να τον κυνηγούν οι ίδιοι, μέσα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Οταν εκείνος βγήκε στην οδό Μακεδονίας, επιχείρησε να τον συλλάβει αστυνομικός της ΔΙΑΣ που έσπευσε στην περιοχή. Ο Αιγύπτιος μαχαίρωσε τον αστυνομικό πρώτα στο πρόσωπο και μετά στον ώμο. Τότε ο αστυνομικός από κάτω που ήταν πεσμένος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο προς τα δεξιά, πάνω από το δράστη για να τον εκφοβίσει. Δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ επιχείρησε να συλλάβει τον Αιγύπτιο αλλά δέχτηκε κι αυτός επίθεση με το μαχαίρι. Ευτυχώς το μαχαίρι βρήκε τον ασύρματο που είχε στο στήθος ο άνδρας της ΔΙΑΣ και τραυμάτισε μόνο ελαφρά τα δάχτυλά του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis