Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 05/01/2015

 

"Πιστό σκυλάκι" αποκάλεσε τον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την απολογία του στην οποία περιορίστηκε να κάνει μια δήλωση επιτιθέμενος σε κυβέρνηση και τρόικα. Όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις:

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο.»

Ο Χριστόδουλος Ξηρός επανέλαβε και τη χτεσινή δήλωση που έκανε ενώπιον των εισαγγελέων που του άσκησαν δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσιλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο Ξηρός φώναξε τα εξής συνθήματα «Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας σωτήρας εάν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», «Έξοδος τώρα από το ευρώ» και «Ανάπτυξη με ίδια μέσα. Όποιος δεν μας το λέει αυτό είναι ψεύτης».

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis