Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 09/10/2015

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος μετά την απολογία του για την υπόθεση της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της αγορς των ρωσικών αντιαρματικών Κορνέτ. 

 


Το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Δαφέρμου εδράζεται σε μεγάλο βαθμό στα καταγγελόμενα από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι για την παραγγελία των ρωσικών Κορνέτ ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος τον δωροδόκησε με το ποσό των τριών εκατομμυρίων. 

Κατά πληροφορίες στην απολογία του ο κ. Δαφέρμος υποστήριξε ότι είναι θύμα εκβιασμού από τον κ. Κάντα και παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να δώσει λεφτά στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλος προκειμένου ο κ. Κάντας να μην του καταστρέψει την εταιρεία. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Δαφέρμος δήλωσαν ότι δεν θυμάται αν έδωσε στον Αντώνη Κάντα το ποσό των 800.000 δολαριών επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια. 

Τα άλλα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν για τις μίζες στην αγορά των ρωσικών Κορνέτ, ο γιος του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και ακόμη ένα στέλεχος της εταιρείας του αντιπροσώπου των ρωσικών όπλων αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis