Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 26/10/2018

Σχετικά με την απόδοση των αναδρομικων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ενημερωθήκαμε πως προωθείται σχέδιο νόμου για τη ψήφιση στη  Βουλή που θα εισαχθεί την 1η Νοεμβρίου 2018. Σχετικά με το σχέδιο, περιγράφεται πως θα καταβληθούν αποδοχές που αντιστοιχούν στη  διαφορά μεταξύ των αποδοχών που έχουν αποδοθεί σύμφωνα με το ν. 4307/2014 ( Α’ 246), και θα αφορά το χρονικό διάστημα από 01.08.2012 εως και 31.12.2016.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου περιγράφεται πως ο χρόνος απόδοσης, η διαδικασία και κάθε άλλο ζήτημα θα καθοριστούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση  των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η ρύθμιση θα αφορά τους εν ενεργεία των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και Λιμενικού – Ακτοφυλακής καθώς και για όσους εξ αυτών κατέστησαν συνταξιούχοι κατά το εν λόγο διάστημα.

Αποσαφηνίζεται επίσης, πως οι διατάξεις του σχεδίου νόμου δεν θα επηρεάσουν το ύψος των δικαιούμενων τακτικών μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού – Ακτοφυλακής όπως αναπροσαρμόστηκαν με το νέο μισθολόγιο. Με τη ρύθμιση αυτή, ανεξαρτητοποιεί τον υπολογισμό των αναδρομικών από ενδεχόμενες αναπροσαρμογές σε κρατήσεις και προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου.  

Σας γνωρίζουμε επίσης μετά από πληροφόρηση της ΠΟΣΥΦΥ,  πως το Γενικό Λογιστήριο ήδη επεξεργάζεται τον υπολογισμό της αναδρομικής παροχής σε μία ή το πολύ δύο δόσεις, ώστε αυτή να «τρέξει» άμεσα.     

Για τον υπολογισμό του συνολικού ποσού της αναδρομικής παροχής για τον καθένα, αυτή προκύπτει όπως ελήφθη  το προηγούμενο 50% ως εξής :

36 δόσεις  x ( Α ) μηνιαίο ποσό που ελήφθη αναδρομικά ήδη   = ( Β ) συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο 50% που αποδόθηκε ήδη.

Το τελευταίο ποσό ( Β) διαιρείται δια 23 μήνες που ήταν η αναδρομική παροχή  και προκύπτει η ( Μ ) μηνιαία αναδρομική παροχή. Β / 23 = Μ

Σε μια εφάπαξ παροχή αυτή θα είναι  ( Μ ) x 53 μήνες = Εφάπαξ απόδοση αναδρομικών.

Στην περίπτωση δύο δόσεων, το τελευταίο ποσό της εφάπαξ παροχής διαιρείται δια δύο.

Για κάθε νεότερη πληροφόρηση, θα εξαχθεί νεότερη πληροφόρηση.

footeer

 

posyfy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis