Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 07/12/2014

 

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται να υπάρξει απόψε, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, την ώρα που έξω από τη Βουλή θα γίνονται διαδηλώσεις.

Στη σκιά της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, αλλά και της Προεδρικής εκλογής, τα μεσάνυχτα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμός, ο οποίος- όπως επισημαίνει η κυβέρνηση είναι για πρώτη χρονιά ισοσκελισμένος, προβλέπει υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το οποίο καλύπτει εξ ολοκλήρου τις δαπάνες για τόκους του επόμενου έτους, παραπέρα μείωση του δημόσιου χρέους στο 160% του ΑΕΠ και επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη με ρυθμό 2,9% που είναι από τους υψηλότερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το απόγευμα της Κυριακής, η Βουλή αναμένεται να βρεθεί στον κλοιό των διαδηλωτών. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ, ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 5 μ.μ. Στις 17:30 έχει δώσει το ραντεβού του το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis