Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 03/12/2017

Σε αυτό το αστυνομικό τμήμα δεν θα υπάρχουν καθόλου άνθρωποι. Τις διώξεις, τις συλλήψεις, τις έρευνες, τις αστυνομικές αποστολές τις αναλαμβάνουν και τις εκτελούν ρομπότ και λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης. 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να δημιουργήσει το πρώτο αστυνομικό τμήμα μόνο με ρομπότ, καταγράφοντας ένα ακόμη ορόσημο στην ξέφρενη, πλέον, κούρσα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. 

Άλλωστε, στο διαδίκτυο των πραγμάτων, πιθανότατα οι «έφοδοι των αρχών» να μεταφερθούν εξ ολοκλήρου στον εικονικό κόσμο. Η Αστυνομία Τεχνητής Νοημοσύνης θα ξεκινήσει τη δράση της εστιασμένη σε ζητήματα παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, στην πόλη Γουχάν, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας. Η δημιουργία του εναρμονίζεται με την απόφαση της Κίνας να ηγηθεί του πεδίου της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάπτυξης των ρομπότ μέχρι το 2030. 

[custom:google-ads]  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κινεζικής οικονομικής εφημερίδας Caijing Neican, ο φουτουριστικός αστυνομικός σταθμός θα παρέχει υπηρεσίες εξετάσεων για οδηγούς, καθώς και υπηρεσίες καταχώρησης δεδομένων. Με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που έχει αναπτύξει η Tencent θα γίνεται η ταυτοποίηση των πολιτών και θα τους παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες. Έτσι, το πρώτο όφελος από τις υπηρεσίες των ρομπότ θα είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και των ουρών αναμονής. 

 Το γεγονός ότι θα λειτουργούν 24/7 και θα εξυπηρετούν διαρκώς τους πολίτες, αναμένεται να ανοίξουν δύο ειδών «καυτά θέματα» της τεχνητής νοημοσύνης: το ένα είναι η επέκταση των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Το δεύτερο που προκαλεί ανησυχία είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην αυτοματοποίηση της αστυνόμευσης και αν αρχίσουν τα ρομπότ να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα νομικών παραβάσεων
 

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis