Πρυτανικές αρχές ΕΚΠΑ: Να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Πρυτανικές αρχές ΕΚΠΑ: Να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Μόνο που η παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή βρίσκει κάθετα αντίθετες τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ. Το πρωί της Τρίτης (16.10.2018), σε ανακοίνωσή τους καλούν την αναρχική οργάνωση να αποχωρήσει.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούναπό την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», αναφέρει η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές.

Το κείμενα καταλήγει: «Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

«Παρέμβαση» στη Σύγκλητο

Ένταση επικράτησε, στο μεταξύ, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης όταν ομάδα φοιτητών εγκλώβισε περίπου 30 καθηγητές στο κτίριο της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν από τους καθηγητές να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στο χώρο της Φιλοσοφικής αλλά και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το όλο θέμα κράτησε λίγη ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές έχουν πλέον αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο.

Πηγή: newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: