Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:33 | 23/10/2021

Ανακοίνωση του συνδικαλιστικού συνδυασμού "Πρωτοβουλία Αστυνομικών":

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται φέρνοντας αυτή τη φορά προς ψήφιση μια απαράδεκτη και αντιδραστική τροπολογία αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία με κοινό ψηφοδέλτιο. Η χρονική στιγμή που το κάνει -ενόψει του Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ- την ξεμπροστιάζει και καταδεικνύει ότι θέλει να ελέγχει χωρίς κανένα δικαίωμα τις ζυμώσεις που συμβαίνουν μέσα στο κίνημα των αστυνομικών.

Η τροπολογία αυτή φιμώνει και χειραγωγεί κάθε αντίθετη φωνή, ενώ καταργεί την εκπροσώπηση των συσπειρώσεων στα συλλογικά όργανα των Ενώσεων. Βάζει στο στόχαστρο κάθε συνάδελφο που δεν συμφωνεί με τα πεπραγμένα της διοίκησης του σωματείου.

Πού είναι άραγε το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τα προεδρεία των μεγάλων Ενώσεων αυτές τις οριακές για το κίνημα στιγμές; Οι λαλίστατοι εκπρόσωποί τους -λαλίστατοι όταν «γλείφουν» την κυβέρνηση- δεν έχουν να πούν κάτι και να τοποθετηθούν; Μήπως όλοι αυτοί οι «δημοκράτες», αυτοί που μέσα στην πανδημία μας έχουν γραμμένους στα… παλιότερα υποδήματά τους, αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι επαίρονται για «κατακτηση» ψευτοδιεκδικήσεων, βρίσκονται πίσω από αυτό;

Ας αναρωτηθούμε, ποιος έχει όφελος από αυτή την τροπολογία;

Πρώτα και κύρια η απερχόμενη διοίκηση της Π. Ο. ΑΣ. Υ., που με αυτή τη τροπολογία στην ουσία έχει προκαθορίσει το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο επικείμενο συνέδριο. Διακατέχονται από τέτοια έπαρση και αλαζονία, και τέτοια νοοτροπία τσιφλικιού, που δεν επιθυμούν καμία φωνή της αντιπολίτευσης στις συλλογικές διαδικασίες, ώστε να μην τους χαλάει τη σούπα. Διότι όσο και αν ιδρώνουν να δείξουν έργο, οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες γνωρίζουν ότι μόνο στο όνομα υπάρχει αυτή η ομοσπονδία, ότι είναι ένα πουκάμισο αδειανό.

Ωφελούνται βέβαια και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις. Στα ενιαία ψηφοδέλτια δεν εξασφαλίζεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση. Δυστυχώς οι συνάδελφοι θα νιώσουν στο πετσί τους την αυταρχικότητα αυτή, όταν θα διαμαρτύρονται για τα καθημερινά τους προβλήματα και ως συνήθως τα αυτιά των προέδρων των σωματείων είναι κλειστά, ειδικά μετά το πέρας των εκλογών. Τουλάχιστον για την Αττική ήταν οι φωνές των αστυνομικών που αγωνίζονται και χαλάνε τις δημόσιες σχέσεις με τους διοικητές και πιέζανε για λύσεις στα προβλήματα.

Και ο πιο μεγάλος ωφελημένος βέβαια είναι η ίδια η κυβέρνηση, οποία με αυτή την τροπολογία – αίσχος καθορίζει ωμά τις πλειοψηφίες στα σωματεία μας και δημιουργεί στεγανά ώστε να βάλει φρένο σε όποιες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις μας στο μέλλον. Όλα θα ελέγχονται από τα δικά της παιδιά, τα πειθήνια και τα ταγμένα στο κόμμα της Ν. Δ. και στη κυβέρνηση. Έδωσαν τα δείγματα γραφής τους όλο αυτό το διάστημα που δεν έβγαλαν «κιχ» για το νόμο Χατζηδάκη, για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, για το κύμα ακριβείας που σαρώνει το μισθό μας, για το χουντικής έμπνευσης νόμο για τις διαδηλώσεις, για την υποστελέχωση των Τμημάτων κ.τ.λ.

Αυτό που έπραξαν ως συνδικαλιστές αστυνομικοί οι κύριοι της πλειοψηφίας της Π. Ο. ΑΣ. Υ. και των μεγάλων Ενώσεων, κατά κύριο λόγο της Αττικής ήταν να περιδιαβαίνουν τα κανάλια και τις παντός είδους εκπομπές λιβανίζοντας την κυβέρνηση σε σημείο γραφικότητας. Κοινώς έγλειφαν την κυβέρνηση και τα μέλη της. Άλλοι πάλι ως δημοσιολόγοι έδιναν συμβουλές σε επίδοξους συζυγοκτόνους ή καθύβριζαν διαδηλωτές ως «απλυταριό», ή έκαναν τις γλάστρες σε τηλεοπτικές εκπομπές λιβανίζοντας πάντα τη κυβέρνηση.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών βροντοφωνάζουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. Η τροπολογία τους δεν θα αφήσουμε να περάσει.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτό το αίσχος ακόμα κι αν ψηφιστεί. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θα αντισταθεί για να μην περάσει μία τέτοια αντιδραστική πρόταση. Καλούμε κάθε υγιώς σκεπτόμενο συνάδελφο, κάθε δημοκρατικό αστυνομικό που επιθυμεί δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, να συμπορευτεί με την Πρωτοβουλία.

Ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά, μόνο οι εργαζόμενοι αστυνομικοί έχουν λόγο για τις ζυμώσεις στο κίνημά τους, κανένας άλλος! Το εγχείρημά τους θα γκρεμιστεί πανυγηρικά. Να το πάρει πίσω η κυβερνηση τώρα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis