Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 26/09/2020

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ενώνει τη φωνή της με τους μαθητές και στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους. Ακριβώς επειδή και εμείς οι αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, μέσα στα παιδιά αυτά είναι και τα δικά μας, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Τα αιτήματα για τα οποία παλεύουν δεν είναι άλλα, παρά για να προστατευθούν από την πανδημία τα ίδια, οι εκπαιδευτικοί τους, αλλά και οι γονείς τους. Στόχος τους είναι να έχουν μια πιο ασφαλή και πιο ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενδεικτικά κάποια αιτήματα των μαθητών είναι: α) αίθουσες με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές, β) μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, γ) μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (σχολιάτρους, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, συντηρήσεις σχολείων, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά), δ) δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ε) δωρεάν test με ευθύνη του ΕΟΔΥ (σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές). Τα αιτήματα αυτά η ίδια η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα έχει θεσπίσει ως μέτρα, εάν πράγματι ενδιαφερόταν για τη μη εξάπλωση της πανδημίας και την ορθή εκπαιδευτική διαδικασία. Η απουσία της κρατικής μέριμνας ανάγκασε τα παιδιά να πάρουν το δρόμο της διεκδίκησης, κι όχι κάποιου είδους «αλαζονεία» κι «ανωριμότητα» όπως κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να προβάλλουν.

Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία θα έπρεπε να είναι από τις βασικές αποστολές και υποχρεώσεις του κράτους, αλλά όπως και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και για την τωρινή είναι ασύμφορο το κόστος.

Δεν θα ανεχτούμε να αντιμετωπίζουν την υγεία των παιδιών μας σαν εμπόρευμα με συγκεκριμένη τιμή.

Ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε με τον άφθονο χρόνο που είχε πριν το άνοιγμα των σχολείων, να έχει πάρει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία τους, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο μετατρέποντας τα παιδιά μας σε «πειραματόζωα».

Εδώ και τώρα, έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των παιδιών μας και να μην διανοηθεί να μας βάλει απέναντι τους!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis