Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:16 | 06/10/2019

Στη χώρα μας έφτασε την Παρασκευή 4/10 ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο με σκοπό από το Σάββατο 5/10 να ξεκινήσει μια σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, αξιωματούχους κι άλλα πρόσωπα. Ο πυρήνας των συζητήσεων έχει σαν αντικείμενο την τροποποίηση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, που σαν αποτέλεσμα ουσιαστικά θα έχει την μετατροπή της χώρας μας σε ένα μεγαλύτερο (απ’ ό,τι είναι σήμερα) στρατόπεδο ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος με δημιουργία νέων βάσεων, διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων κ.τ.λ. Οι συμφωνίες που επίκειται να υπογραφούν παρουσιάζονται από την κυβέρνηση σαν κινήσεις ασφάλειας, με σκοπό την προστασία του λαού μας από εξωτερικές απειλές.

Αλήθεια,όμως, ποιους πείθουν με αυτά που ισχυρίζονται;

Ο λαός μας έχει πείρα από τέτοιες συμφωνίες «ασφάλειας». Οι Έλληνες αστυνομικοί, όντες αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν επιθυμούμε να γίνουμε τα πιόνια στη πολεμική μηχανή των Η.Π.Α., που μακελεύει λαούς κι εγκαθιδρύει καθεστώτα – μαριονέτες προς εξυπηρέτηση των δικών τους γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός γνωρίζει και από την καλή και την ανάποδη τη σημαίνει ΝΑΤΟ κι αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ξέρουμε καλά και δεν ξεχνάμε την εποχή του Πιουριφόυ, τους νεκρούς Έλληνες φαντάρους στην Κορέα, το έγκλημα του πραξικοπήματος στη χούντα, την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τους αχυρανθρώπους των Αμερικανών στην Ελλάδα που την πραγμάτωσαν. Και στο πιο πρόσφατο παρελθόν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τη διάλυση της, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τώρα την Ουκρανία, τη Συρία και τη Λιβύη και ουκ εστί αριθμός των εγκλημάτων τους ανά το κόσμο.

Δεν επιθυμούμε να μεταμορφωθεί η χώρα μας σε μια απέραντη βάση, από την οποία θα εξαπολύονται επιθέσεις ενάντια σε αμάχους, κι εξαιτίας τους θα διαλύονται ολόκληρες χώρες. Απαιτούμε να μην μεταφερθούν τα πυρηνικά όπλα τους στον Άραξο ώστε να επιβάλλουν τη ισχύ τους με το φόβο και το τρόμο. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια και οι φίλοι μας που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή κάνουν τη θητεία τους να γίνονται ο εκτελεστικός βραχίονας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στα εγκλήματα κατά των λαών όπου γης. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού κιμάς στα κανόνια τους για τα συμφέροντα τους.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά κι όσων μέχρι τώρα έχουν περάσει είναι μεγάλες, γιατί εμπλέκουν τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους. Η περιβόητη αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής, δόγμα που εισήγαγε η προηγούμενη “αριστερή” κυβέρνηση και ακολουθεί και η σημερινή “δεξιά” κυβέρνηση, εμπλέκει το λαό μας στους ανταγωνισμούς των συμφερόντων στη Ν/Α Μεσόγειο που έχουν πάρει φωτιά, και μας οδηγούν σε άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε πολεμικές συρράξεις. Διότι στόχος γίνεται και η ίδια η χώρα μας από τους αντιπάλους των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ξεκάθαρες οι δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων όσο και των Ιρανών. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι το «προκεχωρημένο» φυλάκιο και ο χωροφύλακας των ΗΠΑ στη περιοχή των Βαλκανίων και Ν/Α Μεσογείου.

Ντροπή τους που βάζουν τους συναδέλφους μας απέναντι στο διαμαρτυρόμενο για το δικαίωμά του στη ζωή λαό, χωρίς πολέμους και δυστυχία. Ντροπή τους που επιστρατεύουν τόσο μεγάλη δύναμη προσωπικού για να ελέγξει αυτούς που αντιδρούν απέναντι στους «φονιάδες των λαών». Τόσες χαμένες εργατοώρες θυσιασμένες για ποιον; Γι’ αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς της σύγχρονης ιστορίας. Να ξέρουν ότι όσο κι αν μας βάζουν να στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτούς που αντιδρούν για το δίκιο, εμείς δεν θα ξεχάσουμε από πού προερχόμαστε και πού ανήκουμε.

Καλούμε σύσσωμο το συνδικαλιστικό φορέα της ΕΛ.ΑΣ. να αντιδράσει εμπρός στις πολεμικές ιαχές που άρχισαν να ακούγονται πιο βροντερά με την έλευση του αμερικανού υπουργού στη χώρα μας. Καλούμε την Ομοσπονδία να οργανώσει ξανά δυναμικές κινητοποιήσεις όπως του Μάη του 1999, που οι συνάδελφοί μας με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία φώναζαν «δώστε ζωή, όχι θάνατο», «σταματήστε τον πόλεμο», «σταματήστε τους βομβαρδισμούς».

Συνάδελφοι, να σταματήσουμε να είμαστε απλώς παρατηρητές των εξελίξεων. Ήρθε η ώρα για δραστικές κινητοποιήσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis